Antena Meniu Search
x

Video Pelerinaj la Brâul Maicii Domnului, adus din Grecia la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Bucureşti: "Este o zi istorică"

Sute de credincioşi au venit în pelerinaj la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti pentru a se închina la Brâul Maicii Domnului, adus din Grecia. Pelerinii au stat ore bune la coadă pentru a atinge racla sfântă, care rămâne în Capitală patru zile. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 04.12.2022, 20:43

Vezi și

Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti a fost neîncăpătoare în timpul Sfintei Liturghii, care a fost oficiată de preoţi români, dar şi de un slujitor al Domnului venit din Grecia. De la Mănăstirea elenă Kato Xenia a fost adusă pentru închinare şi racla cu brâul Maicii Domnului. Credincioşii au stat două-trei ore la coadă pentru a ajunge la odoarele sfinte. 

Unii dintre credincioşi vin aici de ani de zile pentru a se închina la moaştele Sfântului Nicolae, pe care biserica le găzduieşte de peste patru secole: Am venit special pentru că peste două zile este Sfântul Nicolae iar Tic ştie despre Sfântul Nicolae că-l ocroteşte şi că-l iubeşte şi că-i aduce şi cadouri. Astfel încât să fie cât mai bine pregătit, am mai făcut o vizită pe aici şi să facem şi o rugăciune pentru el astfel încât să crească el aşa mare, frumos şi sănătos. 

Pelerinajul de la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti, până pe 7 decembrie

Credincios: Sunt din partea Bolentinului, vin de câţiva ani la Mâna Sfântului Nicolae, acum special că a adus şi Brâul Maicii Domnului, am venit să ne rugăm pentru sănătate, pentru copii, pentru noi toţi, pentru ţară. De câte ori am venit, printre dorinţele pe care le-am pus tot timpul s-au împlinit.

Pe acelaşi subiect

Credincios: Pentru a ne ruga la Sfântul Nicolae, Maicii Domnului, Domnului Isus şi tuturor sfinţilor pentru sănătate, pentru tot ce ştie că ne trebuie.  

Emil Cărămizaru, preot: Este o zi istorică pentru această biserică voievodală a Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Se ştie că noi românii o iubim pe Maica Domnului pentru că trăim în grădina Maicii Domnului şi dacă avem amprenta sfinţeniei ei în acest brâu pe care l-a lucrat cu sfintele sale mâini, oare nu e o binecuvântare pentru poporul din Capitală şi pentru pelerini să ne atingem de această sfinţenie?

Pelerinajul durează patru zile, până pe 7 decembrie, iar biserica va fi deschisă până la ora 22.00 în fiecare zi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Pelerinaj la Brâul Maicii Domnului, adus din Grecia la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Bucureşti: "Este o zi istorică"