Antena Meniu Search
x

Două femei din Sibiu, luate de jandarmi în timpul slujbei de Sfântul Andrei. De pe scările bisericii, au fost duse direct la spitalul de psihiatrie

Două femei au fost ridicate de jandarmi de pe scările Catedralei Mitropolitane din Sibiu, în seara de marţi, în timpul slujbei dedicate sfântului Andrei Şaguna. Ele au fost transportate la spitalul de psihiatrie, după ce după ce au venit cu două icoane şi au strigat la credincioşi şi la forţele de ordine, potrivit Agerpres.

De Redactia Observator la 30.11.2022, 10:45
Catedrala Mitropolitană Sibiu
Femeile au venit cu icoane şi au strigat la credincioşi şi la jandarmi - Facebook / Catedrala Mitropolitană Sibiu

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sibiu, femeile au fost transportate la Spitalul de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda", după ce au venit la biserică cu două icoane şi au strigat către credincioşi şi către forţele de ordine prezente.

"La data de 29 noiembrie, în jurul orei 19:30, echipajul de jandarmerie care asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică a intervenit în zona Catedralei Mitropolitane, întrucât două femei care participau la activităţile ocazionate de procesiunea cu Moaştele Sfântului Andrei Şaguna au început să se comporte nepotrivit momentului, tulburând liniştea publică prin strigăte. Având în vedere starea de agitaţie şi vorbirea incoerentă ale persoanelor, acestea au fost conduse de jandarmi la Spitalul de Psihiatrie pentru consult medical de specialitate", a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Sibiu, Floriana Picioiu.

La slujbă au participat sute de enoriaşi 

Creştin-ortodocşii îi sărbătoresc, miercuri, pe Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, dar şi pe Sfântul Ierarh Andei Şaguna, mitropolitul Transilvaniei. La Sibiu, sărbătoarea dedicată lui Andrei Şaguna a început marţi seara, când a avut loc o slujbă la care au fost prezenţi zeci de preoţi din judeţele Sibiu şi Braşov, în frunte cu mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, dar şi sute de enoriaşi.

Marţi seara, după slujbă, preoţii au scos din Catedrala Mitropolitană, racla cu moaştele lui Andrei Şaguna şi au purtat-o pe umeri, însoţiţi de jandarmi şi studenţi de la Academia Forţelor Terestre, prin zona centrală a Sibiului. Racla cu moaştele lui Andrei Şaguna se află spre închinăciune în Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Două femei din Sibiu, luate de jandarmi în timpul slujbei de Sfântul Andrei. De pe scările bisericii, au fost duse direct la spitalul de psihiatrie