Antena Meniu Search
x

Cel mai aşteptat film al anului, Moromeţii 2, proiectat în avanpremieră, la Târgu Jiu

Cel mai aşteptat film al anului, Moromeţii 2, a fost proiectat, în avanpremieră, la Târgu Jiu. Zeci de oameni s-au grăbit să ajungă la cel mai mare cinematograf din oraş, mai ales că în sală au fost prezenţi doi dintre protagonişti.

Vezi și

Cel mai aşteptat film al anului, Moromeţii 2, a fost proiectat, în avanpremieră, la Târgu Jiu. Zeci de oameni s-au grăbit să ajungă la cel mai mare cinematograf din oraş, mai ales că în sală au fost prezenţi doi dintre protagonişti. Unul dintre ei, chiar Horaţiu Mălăele, cel care îl interpretează pe Ilie Moromete. Filmul a fost prezentat chiar la împlinirea a 80 de ani de când sculptorul Constantin Brâncuşi a realizat Coloană a Infinitului.

După mai bine de 30 de ani, Moromeţii 2 readuce pe marile ecrane cunoscutele personaje ale lui Marin Preda, sub conducerea lui Stere Gulea, cel care a regizat şi primul film. Pelicula continuă povestea familiei din satul din Câmpia Dunării, la sfârşitul celui de-al doilea război mondial.

Filmul îl în prim plan pe mezinul Niculae. Ilie Moromete este bătrân, dar încă în putere. Între el şi cea de-a doua soţie, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi. 

Filmul a fost la înălţime, iar spectatorii au aplaudat chiar şi înainte de vizionare. Apoi, actorii au vorbit cu publicul şi au răspuns la întrebari. 

Pentru că se împlinesc 80 de ani de când Constantin Brâncuşi a sculptat Coloana Infinitului, cei doi actori au primit de la conducerea cinematografului câte o fotografie realizată în argint cu celebra operă.

La final, spectatorii au avut ocazia să se fotografieze împreună cu artiştii.

Filmările pentru Moromeţii 2 au început de anul trecut, în septembrie. Majoritatea secvenţelor au fost turnate în aceeşi casă din satul Talpa, județul Teleorman. Filmul va avea premiera pe 16 noiembrie, însă echipa a pornit înainte într-o caravană prin toată ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cel mai aşteptat film al anului, Moromeţii 2, proiectat în avanpremieră, la Târgu Jiu