Antena Meniu Search
x

Pensionare din Galați, cercetate penal după ce au furat câinele unui vecin

Două femei în vârstă de 62 şi, repectiv, 75 de ani, din Galaţi, sunt cercetate penal pentru furt calificat şi rele tratamente împotriva animalelor. Femeile au luat cu forţa un câine din curtea unui vecin, iar animalul este încă de negăsit.

de Redactia Observator

la 03.11.2020, 09:38

Vezi și
  • Câinele furat are doi ani.
  • Suspectele pun incidentul pe seama unei căderi nervoase.

Faptele au fost surprinse de camerele de supraveghere ale proprietarului. După ce oamenii au plecat de acasă, cele două surori în vârstă de 62 şi, respectiv, 75 de ani şi-au pus planul în aplicare. 

Aşadar, una din cele două femei din satul Costi, judeţul Galaţi, a sărit un gard de tablă înalt de aproape doi metri şi a luat cu forţa căţelul din coteţ. Sora ei a aşteptat pe partea cealaltă a gardului pentru a lua animalul.

Puiu Grigoraș, proprietar: Fratele meu a plecat cam pe la vreo 10, a plecat la peşte, dar nu a băgat de seamă de căţeluş. Şi femeile astea, vecinele amândouă, au sărit gardul şi au luat căţelul.

Soţul uneia dintre femei a declarat că a luat căţelul şi l-a abandonat lângă o parcare de TIR-uri. Cele două femei şi-au motivat faptele spunând că au avut o cădere nervoasă şi că animalul lătra prea mult.

Gabriela Costin, IPJ Galaţi: Din primele verificări reiese că una dintre cele două femei a pătruns într-un imobil vecin din care ar fi luat câinele şi ulterior cele două l-au transportat şi l-au abandonat într-o parcare.

Animalul a fost căutat de voluntarii fundaţiilor de protecţia animalelor.

Corina Grigore, președinte Asociație protecția animalelor: E o zonă cu un trafic infernal, TIR-urile circulă cu mare viteză, sunt câini teritoriali. Slabe şanse să mai poată fi în viaţă.

Femeile sunt acum cercetate pentru furt calificat şi rele tratamente aplicate animalelor. Căţeluşa Monica are doi ani şi este încă aşteptată de proprietarul său.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Pensionare din Galați, cercetate penal după ce au furat câinele unui vecin