Antena Meniu Search
x

PERCHEZIŢII de amploare, în patru judeţe la o reţea specializată în TRAFIC DE DROGURI! ZECI de persoane urmează să fie AUDIATE

Peste 60 de percheziţii sunt în desfăşurare marţi, la ora transmiterii acestei ştiri, în patru judeţe, la persoane suspectate de trafic de droguri de risc şi de mare risc, stupefiantele fiind ”introduse în ţară din străinătate sau achiziţionate prin intermediul anumitor site-uri online şi primite în colete”. Gruparea era formată din 58 de persoane cu vârste între 16 şi 30 de ani, anchetatorii urmând să pună în aplicare 80 de mandate de aducere.

Peste 60 de percheziţii sunt în desfăşurare marţi, la ora transmiterii acestei ştiri, în patru judeţe, la persoane suspectate de trafic de droguri de risc şi de mare risc, stupefiantele fiind ”introduse în ţară din străinătate sau achiziţionate prin intermediul anumitor site-uri online şi primite în colete”. Gruparea era formată din 58 de persoane cu vârste între 16 şi 30 de ani, anchetatorii urmând să pună în aplicare 80 de mandate de aducere, scrie news.ro

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT Timişoara, efectuează, marţi, 68 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Percheziţiile vizează 58 de persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani, membri ai unei grupări infracţionale specializate în trafic intern şi internaţional de droguri de risc şi de mare risc.

”Din cercetări a reieşit că, începând cu luna octombrie a anului 2015, bănuiţii ar fi constituit un grup infracţional organizat în vederea procurării şi comercializării de droguri de risc şi de mare risc (cannabis, amfetamină, ecstasy, ciuperci halucinogene) şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, în scopul obţinerii de venituri materiale ilicite”, se arată în comunicat.

Pe acelaşi subiect

Procurorii DIICOT spun că cei mai mulţi dintre suspecţi ”au ajuns să se cunoască şi să dezvolte relaţii specifice mediului infracţional pe linia traficului şi consumului de droguri, ca urmare a frecventării unui club” din Timişoara.

Potrivit anchetatorilor, gruparea era stratificată pe trei nivele: furnizori, dealeri intermediari şi dealeri stradali.

”Furnizorii ar fi deţinut cantităţi mari de droguri procurate din culturi proprii, introduse în ţară din străinătate sau achiziţionate prin intermediul anumitor site-uri online şi primite în colete, pe care ulterior le-ar fi distribuit dealerilor”, se mai arată în comunicat.

În cursul lunii decembrie 2016, doi dintre membrii grupării au fost prinşi în flagrant de către poliţişti în timp ce introduceau în ţară un kilogram de amfetamină şi peste 1.000 de pastile ecstasy, cumpărate din Olanda.

”De asemenea, în perioada octombrie 2016 – decembrie 2017, au fost ridicate şase colete cu droguri de mare risc, care aveau ca destinatar un membru al grupării”, conform comunicatului transmis de Poliţie.

În urma percheziţiilor, vor fi puse în aplicare 80 mandate de aducere, persoanele urmând să fie conduse la sediul DIICOT Timişoara, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La acţiune participă şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Oradea şi Hunedoara, ai inspectoratelor de poliţie judeţene din Timiş, Arad, Caraş-Severin, precum şi jandarmi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » PERCHEZIŢII de amploare, în patru judeţe la o reţea specializată în TRAFIC DE DROGURI! ZECI de persoane urmează să fie AUDIATE