Antena Meniu Search
x

Percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu şi Prahova, la persoane şi firme suspectate de evaziune fiscală

Percheziţii de amploare în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu şi Prahova, la persoane şi firme suspectate de evaziune fiscală. Prejudiciul estimat este de peste 3,7 milioane de lei.

Percheziţii de amploare în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu şi Prahova, la persoane şi firme suspectate de evaziune fiscală

Percheziţii de amploare în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu şi Prahova, la persoane şi firme suspectate de evaziune fiscală. Prejudiciul estimat este de peste 3,7 milioane de lei şi urmează să fie puse în aplicare 22 de mandate.

Percheziţiile au loc la locuinţele administratorilor mai multor firme, dar şi la sediile multor societăţi comerciale care au ca obiect de activitate colectarea de deşeuri feroase şi neferoase, anunţă reprezentanţii Poliţiei Române.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2015, reprezentanţii a două firme din Prahova ar fi înregistrat în contabilitate câteva operaţiuni care nu au avut activităţi reale la bază, asta pentru a scădea din taxele şi impozitele datorate către statul român. 

"De asemenea, activitatea infracţională avea în vedere şi obţinerea de sume de bani în conturile societăţilor, care, ulterior, erau retrase în numerar", spun poliţiştii.

Totodată, 22 de persoane - reprezentanţi ai 17 societăţi comerciale ar fi emis facturi pentru livrări fictive de materiale feroase şi neferoase către două societăţi din Prahova. 

Toate aceste operaţiuni ar fi diminuat impozitele datorate cu 24.785.748 de lei şi au prejudiciat bugetul statului cu suma de 3.767.200 de lei. Urmează ca autorităţile să pună în aplicare 22 de mandate de aducere, persoanele suspectate urmând să fie audiate la sediul Poliţiei Prahova.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu şi Prahova, la persoane şi firme suspectate de evaziune fiscală