Antena Meniu Search
x

Video Percheziţii la membrii clanului "Butoane". Grupul infracţional ar fi prejudiciat statul cu 168 de milioane de dolari

Peste 40 de percheziții au avut loc azi la membrii clanului Butoane, un grup infracţional foarte puternic conectat acum si la bani publcii. Procurorii DIICOT îi acuză de zeci de infracţiuni, de la cămătărie şi proxenetism până la spălare de bani și dare de mită.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 27.10.2021, 20:11

Vezi și

Sunt peste 50 de persoane acuzate de procurorii DIICOT că ar fi prejudiciat statul cu suma de 168 de milioane de dolari, bani pe care membrii clanului îi câştigau ilegal din proxenetism şi alte 29 de infracţiuni. Practic, aproape toate infracţiunile prevăzute în codul penal. 

Banii statului, la Butoane

Sumele erau mai apoi folosite pentru a câștiga licitații prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în judeţul Giurgiu, pentru lucrări de construcţii. Procurorii spun acum că în ultimii ani, clanul a căpătat o putere mult prea mare şi este extrem de periculos.

La aceeaşi concluzie au ajuns şi magistraţii Tribunalului Bucureşti, în 2018, atunci când liderul clanului a fost condamnat la 11 ani de inchisoare. Însă în iunie anul acesta, Curtea de Apel a anulat condamnarea liderului şi a cerut rejudecarea dosarului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Percheziţii la membrii clanului "Butoane". Grupul infracţional ar fi prejudiciat statul cu 168 de milioane de dolari