Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Zeci de oameni au fost la un pas de moarte, după accidentul feroviar din Dolj. Un tren cu pasageri a trecut pe podul pe jumătate prăbuşit

Accidentul de tren, provocat de un mecanic care s-au urcat băut în locomotivă, putea avea un final tragic. Imediat după ce mărfarul a deraiat, iar vagoanele s-au rostogolit în râpă, peste podul pe jumătate prăbuşit a trecut un tren personal încărcat cu călători.

de Redactia Observator

la 13.08.2018 , 20:55

Accidentul de tren, provocat de un mecanic care s-au urcat băut în locomotivă, putea avea un final tragic. Imediat după ce mărfarul a deraiat, iar vagoanele s-au rostogolit în râpă, peste podul pe jumătate prăbuşit a trecut un tren personal încărcat cu călători. Zeci de oameni s-au aflat într-un real pericol, şi doar printr-un miracol a fost evitat un dezastru de proporţii.

Imaginile de la faţa locului sunt înfiorătoare. În râpă, stă aproape întreg trenul care a ieşit de pe şine. Sub greutatea vagoanelor, o jumătate de pod s-a prăbuşit. Puţini ştiu că, imediat după dezastru, putea avea loc încă o nenorocire. 

La ora 8 şi 20 minute, un tren personal care circula de la Craiova spre Bucureşti a intrat pe podul de la Cârcea. 

Vezi și

Adrian Vlaicu, purtător de cuvânt CFR Călători: "Mecanicul a întâlnit evenimentul în parcurs, a redus viteza trenului, a trecut cu viteză redusă, s-a oprit în prima staţie şi a urmat procedurile specifice."

Trenul prăbuşit - care efectua un transport privat - avea 23 de vagoane pline cu ulei biodiesel. Mecanicul era băut. Avea o alcoolemie 0,72 în aerul expirat. Teoretic, ar fi trebuit să fie supus unui control la plecare.  

La locul accidentului, autorităţile încearcă acum să limiteze proporţiile dezastrului ecologic. 

Urmează două proceduri extrem de complicate. În primul rând golirea completă a vagoanelor care au deraiat de combustibilul biodiesel cu care erau încărcate şi continuarea amplasării pe pârâul de sub pod a barajelor în cascadă cu material absorbant, pentru împiedicarea poluării mediului.

Accidentul feroviar de ieri a afectat mii de călători. Circulaţia este blocată pe ruta Caracal - Craiova, iar trenurile au întârzieri uriaşe. 

Acceleratul de la Timişoara a ajuns la Bucureşti cu patru ore întârziere, iar în trenul de la Craiova călătorii au fost nevoiţi să aştepte 220 minute. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Zeci de oameni au fost la un pas de moarte, după accidentul feroviar din Dolj. Un tren cu pasageri a trecut pe podul pe jumătate prăbuşit