Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Pericol de explozie în Miercurea-Ciuc: un depozit de îngrăşăminte chimice a ars ca o torţă ore întregi. Locuitorii, avertizaţi prin RO Alert

Pericol ieri după amiază în Miercurea-Ciuc! Un depozit de îngrăşăminte chimice a fost cuprins de un incendiu devastator. Nori grei de fum toxic s-au ridicat deasupra oraşului, motiv pentru care locuitorii au primit un mesaj RO-Alert pentru a se adăposti. Peste 60 de salvatori au intervenit la faţa locului pentru a stinge flăcările violente. 

de Redactia Observator

la 14.09.2023 , 08:31

Depozitul de cartofi şi îngrăşământ chimic a ars cu repeziciune, din cauza materialelor extrem de inflamabile depozitate în interior. Intervenţia a fost una dificilă, mai ales că pompierii se temeau de o posibilă explozie.

Colonel Ovidiu Dudu, prim adjunct ISU Harghita: În interiorul depozitului era depozitat îngrăşământ, dar s-au luat toate măsurile pentru protejarea acestuia, astfel încât incendiul să nu se propage la acest îngrăşământ, să se evite o eventuală explozie.

Operaţiunea a durat peste 5 ore

Vezi și

Pentru a stinge focul, echipajele au putut ajunge doar prin podul clădirii, care nu a fost afectat sau cu autospeciala de intervenţie şi salvare de la înălţime. Mai bine de 5 ore s-au chinuit pompierii să stingă focul violent.

Pe acelaşi subiect

Colonel Ovidiu Dudu, prim adjunct ISU Harghita: Intervenţia a fost dificilă deoarece incendiul se manifestă la acoperişul acestui depozit, iar accesul către acesta a fost destul de greoi. 

Localnicii au primit şi un mesaj RO-ALERT prin care au fost avertizaţi de degajările mari de fum datorate incendiului de la depozit şi au fost îndemnaţi să evite zona.

Peste 5.000 de metri pătraţi au fost distruşi

Korodi Attila, primar Miercurea Ciuc: Nu sunt îngrăşăminte explozibile, dar sunt tot felul de materiale. Pompierii de la ISU, împreună cu pompieri voluntari din două sate şi pompieri voluntari de la companii de aici încearcă să localizeze focul, dar, efectiv, focul are o putere destul de mare, aşa că încă durează.

Din fericire nu au existat victime, însă pagubele materiale au fost însemnate. Focul a distrus o mare parte din depozit, mai exact 5.000 de metri pătraţi. Momentan nu se ştie de la ce a izbucnit incendiu, însă autorităţile au demarat cercetări pentru a afla.  

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » Pericol de explozie în Miercurea-Ciuc: un depozit de îngrăşăminte chimice a ars ca o torţă ore întregi. Locuitorii, avertizaţi prin RO Alert