Antena Meniu Search
x

Video Permise de conducere false, vândute şi cu 4.000 de euro de un poliţist din Cluj. Îşi minţea clienţii că sunt legale, eliberate în Irlanda

Trei bărbaţi din judeţul Cluj au circulat nestingheriţi cu maşinile mai bine de trei ani, deşi aveau permise de conducere eliberate în fals, în Irlanda. Le-au plătit cu bani grei. Un astfel de permis măsluit a costat chiar şi 4.000 de euro. În circulaţie le-a pus, culmea, un poliţist local care abia acum s-a ales cu dosar penal.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 12.09.2023, 14:34

Vezi și

"Totul pornea de la ceea ce făcea acest poliţist local, un bărbat de 48 de ani din Câmpia Turzii, legat de falsificarea unor documente care ar da dreptul şoferilor să circule legal pe şoselele din România. Totul a ieşit la iveală în data de 7 septembrie, când poliţiştii unei secţii de poliţie rurală din Câmpia Turzii, sub coordonarea unui magistrat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpia Turzii, au făcut două percheziţii domiciliare la adrese din această localitate", spune Claudiu Loghin, reporter Observator.

Cum funcţiona fabrica de permise false

"Ancheta a stabilit că în anul 2020, bărbatul de 48 de ani, poliţist local în Câmpia Turzii, ar fi falsificat trei permise de conducere şi le-ar fi vândut clienţilor susţinând că sunt eliberate legal de autorităţi din Irlanda. Pentru aceste permise ar fi încasat sume de 4.000 de euro, 1.300 de euro, respectiv 1.000 de euro", adaugă Claudiu Loghin, reporter Observator.

"Bărbatul a fost iniţial reţinut de procurori şi apoi plasat sub control judiciar. Beneficiarii acestor permise, bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 36 de ani, sunt cercetaţi penal pentru uz de fals", a precizat Claudiu Loghin, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Permise de conducere false, vândute şi cu 4.000 de euro de un poliţist din Cluj. Îşi minţea clienţii că sunt legale, eliberate în Irlanda