Antena Meniu Search
x

Pesta porcină africană a ajuns în Teleorman! Virusul, descoperit la un animal mort lângă o pădure

Pesta porcină africană a ajuns în Teleorman, primul caz fiind confirmat după ce un animal a fost descoperit mort lângă o pădure.

Pesta porcină africană a ajuns în Teleorman, primul caz fiind confirmat după ce un animal a fost descoperit mort lângă o pădure.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Teleorman, doi porci au fost găsiţi morţi în apropierea pădurii din localitatea Slobozia Mândra, iar autorităţile au recolat probe de la cadavre.

Astfel, analizele au confirmat că unul dintre cei doi porci avea virusul peste porcine africane. Ulterior, cele două cadavre au fost îngropate.

Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Pestă Porcină Africană (PPA) a confirmat prezența virusului acestei boli în probele prelevate din resturi de cadavru de porc (os lung) găsite într-o zonă situată în extravilan (pădurea Slobozia Mândra).

Centrul Local de Combatere a Bolilor Teleorman s-a reunit pentru adoptarea planului de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea PPA, precum și pentru adoptarea zonelor de restricții.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor anunţase, săptămâna trecută, că au fost confirmate aproape o mie de focare de pestă porcină africană în 246 de localităţi din 13 judeţe.

Sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Pesta porcină africană a ajuns în Teleorman! Virusul, descoperit la un animal mort lângă o pădure