Antena Meniu Search
x

Peste 10.000 DE OAMENI au ieșit ÎN STRADĂ și la CLUJ, pentru a protesta împotriva amnistiei și grațierii. MII DE MANIFESTANȚI scandează și în SIBIU, TIMIȘOARA, IAȘI sau GALAȚI

Peste 10.000 de persoane protestează la Cluj-Napoca, la ora transmiterii acestei știri faţă de proiectele Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale. Oamenii au pornit în marş pe Strada Calea Dorobanţilor, spre cartierul Mărăşti, urmând să se întoarcă în Piaţa Unirii, pe Bulevardul 21 Decembrie.

Peste 10.000 de persoane protestează la Cluj-Napoca, la ora transmiterii acestei știri faţă de proiectele Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale. Oamenii au pornit în marş pe Strada Calea Dorobanţilor, spre cartierul Mărăşti, urmând să se întoarcă în Piaţa Unirii, pe Bulevardul 21 Decembrie.

Protestatarii se deplasează pe carosabil şi au ocupat trei benzi din cele patru de pe stradă, circulaţia fiind dirijată de poliţişti.

Majoritatea persoanelor adunate sunt tineri, iar cei mai mulţi dintre ei au adus pancarte cu mesaje ca ”Amnistie pentru voi, doar în viaţa de apoi”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Respect pentru statul de drept”, ”În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, ”Ei graţieţi, noi furaţi”.Tinerii au o staţie de amplificare şi o portavoce şi iau pe rând cuvântul.

Duminica trecută, peste 5.000 de persoane au participat la un protest similar în Cluj-Napoca.

Pe acelaşi subiect

La această oră, sunt proteste în mai multe oraşe din ţară, inclusiv în Capitală, dar şi în diaspora.

Protestul are loc cu o zi înainte ca Ministerul Justiţiei să organizeze o dezbatere publică pe tema proiectelor privind graţierea şi modificarea legilor penale. 

Și la Iași, mai mult de 1.500 de persoane protestează, la ora transmiterii acestei ştiri/ Oamenii au pancarte cu mesaje ca ”Nu graţiem infractorii politici” şi scandează lozinci precum ”Nu vă fie frică, Liviu Dragnea pică!”

Ieşenii au venit în Piaţa Unirii duminică, în jurul orei 17.00, cu pancarte pe care sunt mesaje ca ”Nu graţiem infractorii politici”, ”Dragnea şi ai lui, trădădorii neamului”, ”Nu vrem amnistie şi nici graţiere”, ”PSD, ciuma roşie” sau ”Hoţii la închisoare, nu la guvernare”.

Cei mai mulţi dintre protestatari sunt tineri, unii dintre ei având copii, dar şi câini.

Aproape 2.000 de persoane se află și în centrul municipiului Sibiu, faţă de proiectele privind graţierea şi modificarea codurilor penale.

Oamenii au steaguri tricolore şi urmează sa plece în marş pe mai multe artere din oraş, traseul fiind mai lung cu câţiva kilometri faţă de cel de duminica trecută.

În Piaţa Mare a municipiului Sibiu, protestatarii s-au strâns începând cu ora 17.00, la ora transmiterii acestei ştiri, adunându-se aproximativ două mii de persoane. 

Protestatarii sunt destul de dispersaţi, dar din toate colţurile Pieţei Mari continuă să vină tot mai multe persoane.

Nici timișorenii nu au rămas în casă. În jur de 2.000 de protestatari  scandează împotriva amnistiei și grațierii, cu mesaje precum ”Grindene, cu trupa ta faci de râs Timişoara” şi scandând lozinci ca ”Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta!”.

Protestatarii au început să se adune în Piaţa Victoriei din Timişoara după ora 17.00.

Oamenii au pancarte pe care au scris mesaje ca ”Spunem nu graţierii”, ”Corupţia ucide, dar şi sărăcia ucide”, ”Grindene, cu trupa ta faci de râs Timişoara”, ”CNA, fă-ţi datoria” şi strigă lozinci precum ”Fără ordonanţe!”, ”Timişoara cere fără graţiere!”, ”Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta!” şi ”Ole, ole, du-te Ciorbea, lasă-ne!”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Peste 10.000 DE OAMENI au ieșit ÎN STRADĂ și la CLUJ, pentru a protesta împotriva amnistiei și grațierii. MII DE MANIFESTANȚI scandează și în SIBIU, TIMIȘOARA, IAȘI sau GALAȚI