Meniu
Search
x

Peste 110.000 de locuri disponibile pentru vaccinare cu AstraZeneca, în perioada 23 februarie-14 martie

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunţat vineri că peste 110.000 de locuri sunt disponibile pentru imunizarea cu vaccinul AstraZeneca.

De Monica Palade la 19.02.2021, 19:03
  • CNCAV a anunţat că peste 110.000 de locuri sunt disponibile pentru imunizarea cu vaccinul AstraZeneca
  • Perioada disponibilă pentru imunizare este în perioada 23 februarie-14 martie.

„La acest moment, pe platforma de programare se pot face înscrieri pentru imunizarea cu vaccinul produs de AstraZeneca. Cu sprijinul colegilor de la STS, periodic, platforma va fi actualizată şi va permite programarea la vaccinare”, a transmis CNCAV.

Astfel, pentru perioada 23 februarie-14 martie sunt disponibile peste 110.000 de locuri. Conform recomandărilor din România, vaccinul produs de AstraZeneca se administrează persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani.

Persoanele de peste 55 de ani, vaccinate cu Pfizer-BioNTech şi Moderna

Persoanele de peste 55 de ani, eligibile pentru etapa a II-a, se vor putea programa pentru imunizarea cu vaccinurile de la Pfizer-BioNTech şi Moderna începând cu prima parte a lunii martie, odată cu deschiderea unor noi centre de vaccinare, au mai precizat reprezentanţii CNCAV.

Conform acestora, dozele livrate în perioada următoare României, de companiile Pfizer-BioNTech şi Moderna, sunt destinate imunizării persoanelor care au deja progrămari în platformă, atât pentru prima, cât şi pentru a doua doză de vaccin.

771.239 de persoane au fost imunizate până în prezent

771.239 de persoane au fost vaccinate până acum anti-Covid în România, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). La început, în ţara noastră a fost folosit serul celor de la Pfizer-BioNTech, în timp ce vaccinul Moderna a început să fie administrat din data de 4 februarie. Pe 15 februarie au fost administrate primele doze din serul AstraZeneca.

Ţara noastră a început de pe 27 decembrie campania de vaccinare cu serul celor de la Pfizer-BioNTech. Alte două vaccinuri care au fost aprobate sunt Moderna (imunizarea oamenilor începând cu data de 4 februarie) şi Oxford-AstraZeneca (primele doze au fost administrate pe 15 februarie).

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Peste 110.000 de locuri disponibile pentru vaccinare cu AstraZeneca, în perioada 23 februarie-14 martie