Antena Meniu Search
x

Video Peste 20.000 de familii din nordul Bucureştiului, lăsate fără apă caldă. Oamenii vor să-şi vândă apartamentele şi să se mute în alte cartiere

În plin val de caniculă, peste 20.000 de familii din nordul Bucureştiului rămân fără apă caldă. CET Griviţa s-a închis din cauza datoriilor la gaze. Banii ar fi trebuit să vină de la primăria de sector. Sătui de probleme, iarna n-au căldură, iar vara n-au apă caldă, sunt oameni care se gândesc să vândă apartamentele şi să se mute în alte cartiere. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 04.07.2023, 20:07

Vezi și

Cartiere din nordul şi vestul Capitalei au rămas fără apă caldă. CETul care deservea întreaga zonă s a închis. Cele trei turbine de la CET Griviţa sunt oprite treptat, una deja nu mai funcţionează. Şi dacă în mod normal, una are 3.000 de rotaţii pe minut, cea de aici a ajuns la 75 de rotaţii. Că nu e apă caldă simt pe pielea lor zeci de mii de locuitori ai Capitalei. 15.000 de familii din Sectorul 1 şi încă 5.000 din Sectorul 6. "Oamenii din bloc se plâng că, domne, dacă nu avem apă caldă, de ce trebuie să plătim apă caldă?", a declarat Mircea Paraschiv, preşedinte de bloc.

CET are nevoie de 50 de milioane de lei pentru a relua activitatea

Ca să reia activitatea, conducerea CET-ului are nevoie de 10 milioane de lei pentru a plăti datoriile la gaze şi încă 40 de milioane de lei bani pentru salarii şi investiţii. Bugetul nu a trecut de votul consiliului local din Sectorul 1. "Nu am primit o majorare de capital pe care am cerut-o încă din aprilie anul trecut. Furnizorul nostru de gaze ne-a sistat furnizarea. Dacă nu se votează, din punctul meu de vedere, nu există un viitor", a declarat Radu Curcan, director CET Griviţa. La iarnă situaţia ar putea fi şi mai grea. "Atragem atenţia că în scurt timp octombrie bate la uşă şi trebuie rezolvată această problemă în perioada care urmează pentru că în perioada de iarnă este exclus ca CET Griviţa să fie oprit", a declarat Claudiu Creţu, directorul Termoenergetica.

Termoenergetica propune să preia activitatea CET-ului. "Dacă situaţia persistă si nu se găsesc solutii pentru rezolvarea acestei probleme, pentru reluarea funcţionării, noi suntem disponibili pentru a prelua", a declarat Claudiu Creţu, director Termoenergetica. "O astfel de preluare este un proces de durată. Probabil că ani de zile", a declarat Radu Curcan, director CET Griviţa. CET Grivița livrează energie termică locuitorilor din cartierele Giulești, Crângași, Grivița, 1 Mai, Pajura și Bucureștii Noi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Peste 20.000 de familii din nordul Bucureştiului, lăsate fără apă caldă. Oamenii vor să-şi vândă apartamentele şi să se mute în alte cartiere