Antena Meniu Search
x

Video Peste 30.000 de locuinţe din România, fără apă caldă pe termen nelimitat. Compania de termoficare are mari datorii la gaze

Întregul oraş Focşani a rămas, de duminică, fără apă caldă deoarece compania de termoficare nu mai are bani să plătească facturile la gaz. Asta în condiţiile în care are deja datorii de peste cinci milioane de lei.

de Adrian Obreja

la 09.05.2022, 08:23

Vezi și

Oraşul Focşani a rămas de ieri fără apă caldă. Soluţia autorităţilor pare a fi aceeaşi ca la începutul iernii, adică să ceară bani de la Guvern. Aşa s-a întâmplat şi la începutul sezonului rece, atunci când au fost probleme în Focşani: nu a fost furnizată apă caldă şi căldură.

Peste 30.000 de locuinţe fără apă caldă

De duminică s-a oprit apa caldă, fiind vorba despre aproximativ 30.000 de locuinţe, dar şi instituţii publice - şcoli sau grădiniţe, unde este nevoie de apă caldă.

Oamenii sunt nemulţumiţi că trebuie să încălzească apă la aragaz şi să se spele în lighean. Mai mult de atât, îi deranjează faptul că anunţul sistării apei calde a venit chiar ieri, în ziua în care a fost oprită.

Problema reţelei de termoficare din Focşani

Autorităţile din Focşani încearcă acum să obţină bani de la Guvern pentru a trece peste această perioadă, însă lucrurile nu sunt atât de simple. Compania de termoficare nu poate încheia un contract cu un furnizor de gaze pentru că se află în insolvenţă de câţiva ani. Singura soluţie este să plătească, în avans, gazul pe care estimează că îl consumă. Sistarea apei calde este pe termen nelimitat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Peste 30.000 de locuinţe din România, fără apă caldă pe termen nelimitat. Compania de termoficare are mari datorii la gaze