Antena Meniu Search
x

Video Caz revoltător în Vrancea. O pacientă în stare gravă a fost plimbată 10 ore cu ambulanța, între spitalele din Focșani și Adjud

O femeie de 64 de ani, cu multiple afecţiuni medicale, a fost plimbată cu salvarea între spitale din Vrancea timp de 10 ore. Pacienta a fost internată, în cele din urmă, în secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Focşani şi diagnosticată cu COVID. Rudele femeii au depus deja plângere la Poliţie.  

de Adrian Bonciu

la 05.05.2022, 09:15

Vezi și

După două săptămâni petrecute în Spitalul Județean Focşani, femeia a primit recomandarea de a urma un program de recuperare la Spitalul din Adjud. Fiul ei a chemat salvarea, care a transportat-o la unitatea spitalicească. Aici a început coșmarul. 

Adrian Boicu - director medical Spitalul Municipal Adjud: A fost testată pentru depistarea virusului COVID. Pacienta a ieşit pozitivă la acest test. 

Spitalul din Adjud nu mai este de suport COVID, aşa că pacienta a fost trimisă din nou la Spitalul Judeţean Focşani. Aici a fost testată încă o dată, rezultatul fiind negativ.  

Alina Cosma - purtător de cuvânt Spitalul Județean: În urma testului COVID negativ, medicii nu au găsit nici un alt motiv pentru a ţine pacienta internată şi au retrimis-o către centru de recuperare Adjud pentru a-şi urma recuperarea medicală. Spitalul Adjud a refuzat internarea pacientei şi a retrimis-o către Secția de Boli Infecțioase. 

Pe acelaşi subiect

Femeia a fost plimbată 10 ore între spitale

La Spitalul Judeţean a fost testată pentru a treia oară, de data aceasta cu un test PCR, rezultatul fiind pozitiv. Ceea ce l-a deranjat cel mai mult pe fiul femeii a fost atitudinea cadrelor medicale. Bărbatul a depus deja plângeri împotriva acestora şi susține că viaţa mamei sale a fost pusă pericol în cele aproape 10 ore în care a fost plimbată între spitale.

Radu Costache, fiul bolnavei: Sunt făcute două plângeri. Sper să nu se mai întâmple şi la alţii ce mi s-a întâmplat şi mie. De asta am şi făcut asta. Vreau să se afle de ce au trecut orele astea, prea multe, la un bolnav cu 5 boli cronice. 

Direcția de Sănătate Publica Vrancea a început propria anchetă în acest caz.

Silviu Stanciu, purtător de cuvânt DSP Vrancea: Direcţia de Sănătate Publică, în acest moment, are ancheta în curs, pentru a se stabili exact, să vedem unde s-au produs acele greşeli pe partea de testare, astfel încât astfel de situaţii să nu se mai repete. 

Femeia de 64 de ani suferă de obezitate morbidă, diabet zaharat de tip 2 și insuficienţă cardiacă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Caz revoltător în Vrancea. O pacientă în stare gravă a fost plimbată 10 ore cu ambulanța, între spitalele din Focșani și Adjud