Antena Meniu Search
x

Peste 500 de copii sunt daţi dispăruţi în România, arată datele Poliţiei

Peste 500 de copii sunt daţi dispăruţi în acest moment în România, arată datele alarmante ale Poliţiei. Cei mai mulţi sunt fete. Unii dintre minorii căutaţi sunt dispăruţi de câţiva ani.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 26.07.2019, 17:44

Imagini cu copii dispăruţi în România
Peste 500 de copii sunt daţi dispăruţi în România, transmite poliţia - Observator

Peste 500 de copii sunt daţi dispăruţi în acest moment în România, arată datele alarmante ale Poliţiei. Cei mai mulţi sunt fete. Unii dintre minorii căutaţi sunt dispăruţi de câţiva ani.

Conform datelor oficiale furnizate de Poliţia Română, în acest moment sunt 512 copii daţi dispăruţi la noi în ţară. Dintre ei, 298 sunt fete, iar 214 băieţi.

Pe pagina de Internet a poliţiei sunt, la capitolul copii dispăruţi, inclusiv profilele celor două adolescente din Caracal, Alexandra Mihaela Măceşeanu şi Luiza Mihaela Melencu.

În unele situaţii, dispariţiile sunt semnalate de mai bine de 13 ani, iar cazurile nu au fost nici acum rezolvate. La adulţi, numărul dispăruţilor în România este şi mai mare, de peste 2.000. Recent, statisticile arătau că, în total, circa 2700 de persoane sunt date dispărute în România, adulţi şi copii.

Conform Salvaţi Copiii, care citează Direcția de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliție, între 30 aprilie 2018 şi 20 mai 2019 au fost daţi în căutare 5.078 minori daţi dispăruţi de familii, cei mai mulţi dintre ei adolescenţi. Dintre ei, 5.072 au fost găsiţi. Potrivit poliţiştilor, în peste 95% din cazuri a fost vorba despre plecări voluntare.

Notă: Acest articol a fost actualizat pentru a corecta o informaţie care spunea că, din 5078 de copii dispăruţi au fost găsiţi 5078. Informaţia reală este că 5072 de copii au fost găsiţi şi a fost menţionată în formula actualizată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Peste 500 de copii sunt daţi dispăruţi în România, arată datele Poliţiei