Antena Meniu Search
x

Peste 700 de blocuri din Capitală, fără apă caldă. Lucrări de reparaţii la reţeaua de termoficare în 4 sectoare

Au început lucrări de reparaţii la reţeaua de termoficare în sectoarele 1, 2, 3 şi 6. Furnizarea apei calde, oprită la mai multe sute de blocuri.

de Redactia Observator

la 21.05.2024 , 12:33

Peste 700 de blocuri din Capitală, fără apă caldă. Lucrări de reparaţii la reţeaua de termoficare în 4 sectoare
Peste 700 de blocuri din Capitală, fără apă caldă. Lucrări de reparaţii la reţeaua de termoficare în 4 sectoare - Inquam Photos / George Călin

Termoenergetica realizează lucrări de reparaţii şi de înlocuire şi a conductelor în zone din sectoarele 1, 2, 3 şi 6 ale Capitalei. Conform aplicaţiei Termoalert, furnizarea apei calde este oprită la 784 imobilele din Capitală (reprezentând 8,5% din totalul de 9.254 de imobile) şi este deficitară la 42 de imobile (reprezentând 0,5%), relatează Agerpres. 

Termoenergetica informează pe pagina sa de Facebook că vor fi efectuate intervenţii la:

- Reţeaua termică primară, în zona bulevardelor Ion Mihalache, Mareşal Averescu şi Turda din Sectorul 1. Se vor executa lucrări de reparaţii a unei avarii, precum şi de realizare a unui provizorat de către firma Elsaco, în cadrul Obiectivului 11, Lot 2. Lucrările impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către aproximativ 160 de blocuri din acest sector până în data de 23 mai, ora 23,00;

Articolul continuă după reclamă

- Reţeaua termică primară, în zona străzii Teiul Doamnei din Sectorul 2. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către Punctul Termic 1 Teiul Doamnei, până în data de 23 mai, ora 23,00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1980, această porţiune de reţea termică primară având aproape 44 de ani de funcţionare.

Pe acelaşi subiect

- Conductă din zona Bulevardului Theodor Pallady din Sectorul 3, unde lucrările de înlocuire a conductelor impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă pentru şapte blocuri până pe 31 mai, ora 23,00. Porţiunea de reţea a fost pusă în funcţiune în 1968, această conductă având peste 56 de ani de funcţionare;

- Conductă din zona Bulevardului Iuliu Maniu din Sectorul 6, unde lucrările de înlocuire impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă pentru aproximativ 50 blocuri până pe 23 mai. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 2002, această porţiune de reţea având peste 22 de ani de funcţionare.

- Reţeaua termică primară, pe Bulevardul Geniului, în zona Palatului Cotroceni din Sectorul 6, acolo unde se vor executa lucrări de reparaţie a unei avarii pe o conductă cu o vechime de peste 60 ani. Lucrările vor afecta traseul de furnizare a agentului termic pentru apă caldă către 45 de puncte termice din următoarele zone: Bulevardul Geniului, Piaţa Gării de Nord, Bulevardele Iancu de Hunedoara, Alexandru Ioan Cuza, Nicolae Titulescu, Banu Manta, Calea Dorobanţi, Calea Floreasca şi strada Nicolae Caramfil, până în data de 23 mai, ora 23,00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1964.

- Conductă în zona Căii Giuleşti din Sectorul 6, unde lucrările de reparaţie care necesită înlocuirea unei porţiuni de conductă impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă pentru un număr de aproximativ 50 de blocuri până pe 23 mai, ora 23,00. Anul de punere în funcţiune este 2002, vechimea acestei porţiuni de conductă fiind de peste 20 de ani de funcţionare.

"Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute. Vă reamintim faptul că termenele iniţiale de repunere în funcţiune a sistemului de termoficare sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor. Pe măsură ce lucrările sunt finalizate, în măsura în care ruta de alimentare cu agent termic permite acest lucru, punctele termice sunt repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat", menţionează sursa citată.

Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Unde petreceţi minivacanţa de Rusalii?
Observator » Evenimente » Peste 700 de blocuri din Capitală, fără apă caldă. Lucrări de reparaţii la reţeaua de termoficare în 4 sectoare