Antena Meniu Search
x

Video Peste o mie de oameni au stat la coadă pentru operele lui Brâncuşi, în Timişoara. Primii au venit cu 4 ore înainte de deschidere

Operele lui Brâncuşi îi pun pe iubitorii de cultură...la coadă. Peste o mie de oameni au aşteptat, astăzi, în faţa Muzeului Naţional de Artă din Timişoara, pentru a vedea gratis lucrările artistului. Timişoara este anul acesta Capitală Culturală Europeană, iar expoziţia operelor lui Brâncuşi este cel mai important eveniment din ultima jumătate de secol. 

de Redactia Observator

la 01.11.2023, 13:54

Vezi și

Cultura gratuită scoate oamenii din case şi îi aşează la coadă. Iar când "superoferta" sunt lucrările lui Constantin Brâncuşi, numărul celor interesaţi devine nesperat de mare. 

"La Timişoara, se stă la coadă pentru cultură. Peste 1000 de oameni aşteaptă să viziteze expoziţia eveniment de la Muzeul Naţional de Artă. Primii s-au aşezat la coadă de la ora 6, practic, cu 4 ore înainte de deschidere", spune Iulia Pop, reporter Observator. 

A fost aşadar record de vizitatori astăzi la Muzeul Naţional de Artă din Timişoara. Şi nu este de mirare. Vorbim despre cea mai importantă expoziţie dedicată lui Constantin Brâncuşi din ultima jumătate de secol.  

Turistă: Sculpturile lui Brâncuşi au fost aduse din mai multe colţuri, şi din România şi din străinătate. Aşa economisim şi timp, şi bani pentru că astăzi e gratis. Suntem cele mai fericite că am ajuns.

Pe acelaşi subiect

Turist: Este o ocazie unică să vedem toate operele strânse la un loc.

Peste o sută de lucrări au fost reunite în Timişoara

Preţul unui bilet costă în mod normal 88 de lei, muzeul oferă însă acces gratuit în primă miercuri a fiecărei luni. În plus...este vacanţă. 

Reporter: De unde aţi venit?

Turistă: De la Braşov. Am venit în vacanţă şi am zis că dacă tot suntem aici să profităm şi de expoziţie.

Turistă: Am venit din Bucureşti, special, în vacanţa copiilor, cu fata mea în vârstă de 17 ani.  Avem posibilitatea să-i vedem toate operele într-un singur loc. Românii sunt dornici de artă. 

În cadul expoziţiei, sunt prezentate sculpturi, fotografii şi documente de arhivă cu opera celebrului artist. O bucurie pentru iubitorii de artă. 

Filip Petcu - manager MNART: Expoziţia Brâncuşi a beneficiat până acum de aproximativ 45.000 de rezervări.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 28 ianuarie 2024. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Peste o mie de oameni au stat la coadă pentru operele lui Brâncuşi, în Timişoara. Primii au venit cu 4 ore înainte de deschidere