Antena Meniu Search
x

1.000 de invitaţi la cea mai mare petrecere de Anul Nou din Maramureş

Se pregăteşte un revelion de neuitat în Maramureş. Cei o mie de invitaţi vor petrece timp de trei zile şi trei nopţi.

Vezi și

Se pregăteşte un revelion de neuitat în Maramureş. Cei o mie de invitaţi vor petrece timp de trei zile şi trei nopţi. Gazdele au început pregătirile de la prima oră,  doar mesele trebuie să fie îmbelşugate. Oaspeţii sunt aşteptaţi cu bucate tradiţionale, dar şi cu un concert surpriză.

Nu e petrecere în Maramureş dacă de pe mese lipseşte afumătura. Pregătite din timp de bucătari, bucăţile de slană, muşchiuleţul şi cârnaţii tradiţionali au stat o săptămână la fum. Acum sunt numai bune de savurat şi gata să sature pofta invitaţilor aşteptaţi în Onceşti, la Revelionul celor 1000 de petrecăreţi.

Deşi, oficial, petrecerile de Anul Nou încep abia mâine seară, gazdele din Maramureş au încins un chef de încălzire. În timp ce în sala uriaşă a pensiunii, gospodinele fac ultimele pregătiri, în bucătărie zeci de mâini frământă deja coca. 

Chiar dacă porcul nu are cum să lipsească din meniu, gazdele s-au gândit şi la alternative mai uşoare.

Nici în curtea pensiunii nu se stă. Pentru că petrecerea începe din această noapte, oaspeţii vor fi întâmpinaţi cu un pahar de pălincă şi tradiţionala pomană a porcului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » 1.000 de invitaţi la cea mai mare petrecere de Anul Nou din Maramureş