Meniu
Search
x

Petreceri ca în vremurile bune, în Bucureşti. E primul weekend cu nunţi până la ora două noaptea: "Am reuşit!"

E primul weekend cu nunţi până la ora două noaptea. Toată lumea a cântat şi dansat aseară la evenimentele private din Capitală. Cu sufletul împăcat că şi-au putut organiza nunta după mai multe reprogramări, mirii s-au declarat fericiţi. Unii dintre ei au avut doar invitaţi vaccinaţi.

De Alexandra Bucuroiu la 06.06.2021, 09:02
Vezi și

Momentan, în interior sunt permise 50 de persoane şi 70 la exterior. Limita iese din discuţie în cazul în care toţi invitaţii sunt vaccinaţi, iar evenimentul se poate ţine până la 2 dimineaţa.

"Am reuşit!" 

Emoţionaţi şi fericiţi că au ajuns acolo unde au visat încă de anul trecut. Elena şi Mihai aveau nunta programată pentru 13 iunie 2020. Au reuşit să o facă un an mai târziu, într-un cadru restrâns. A fost însă suficient pentru ei. "Ne-am bucurat foarte mult că putem petrece până un pic mai târziu, cu toate că nu mi se pare chiar ok să ne limiteze acest eveniment. Având în vedere că nu mai sunt restricţiile de seară. Am aflat cu două zile în urmă cu putem sta până la 2", ne-au declarat fericiţii miri.

Alexandra şi Adrian sunt împreună de 14 ani, iar de trei ani s-au mutat în Spania. Cel mai greu le-a fost să organizeze nunta la distanţă. "A fost totul prin telefon, am vorbit cu toţi colaboratorii prin telefon şi cu o parte din ei ne-am văzut doar astăzi. Dar am reuşit", spune Alexandra, fericita mireasă. "A trebuit să facem multe sacrificii, dar totul a ieşit foarte bine, am avut o vreme excepţională", a completat Adrian, proaspătul soţ.

Pe acelaşi subiect

Cei doi miri sunt vaccinaţi, la fel şi majoritatea invitaţilor

"Ne bucurăm că am putut să facem evenimentul, eveniment pe care l-am anulat de două ori", a mai spus Alexandra.

Peste 250.000 de cupluri care trebuiau să-şi unească destinele anul trecut au fost puse să aştepte. Începând de la 1 Iunie, îşi pot îndeplini visul. Organizatorii fac presiuni ca autorităţile să modificile regulile astfel încât să permită nunţi cu un număr nelimitat de invitaţi dacă se fac teste.

Programul restaurantelor, prelungit până la ora 2.00 pentru nunți și botezuri

Guvernul a aprobat în ședința de joi o hotărâre prin care restaurantele pot rămâne deschise până la ora 2 noaptea în cazul organizării de evenimente private, precum nunți și botezuri, potrivit unui comunicat al executivului.

Redăm mai jos textul hotărârii nr. 36 din 03.06.2021, privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19 precum și modificarea și completarea Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 28 din 14.05.2021.

”Având în vedere necesitatea reglementării unitare a măsurilor aplicabile elevilor/studenților și lucrătorilor transfrontalieri care fac nevata de la școală/locul de muncă situat într-o țară, la domiciliul situat într-o altă țară, precum și nevoia de adaptare a programului de desfășurare a anumitor activități la cerințele sociale, 

în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și art. 81 din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare,

în temeiul prevederilor art. 5 alin. (3) lit. f, din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ale art. 4 și art. 11 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, ale art. 20 lit. l) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea și componența Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență,

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta Hotărâre:

  • Art.1 -Se propune ca activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată în cadrul evenimentelor private (nunți și botezuri), să fie permisă până la ora 2,00.
  • Art.2 -Hotărârea nr. 28 din 14.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cu modificările și completările ulterioare prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații nr. 32 și 35, se modifică și se completează astfel: La art. 3 alin. (2) se abrogă lit. e). La art. 3 alin. (2) după litera s) se introduc două noi litere t) și u), cu următorul cuprins: lucrătorii transfrontalieri care intră în România din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina sau Republica Moldova; elevii/studenţii, cetăţeni români sau cetățeni cu domiciliul sau reşedinţa în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susţinut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unităţi/instituţii de învăţământ de pe teritoriul ţării ori se deplasează pentru activităţi legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.”

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Petreceri ca în vremurile bune, în Bucureşti. E primul weekend cu nunţi până la ora două noaptea: "Am reuşit!"