Antena Meniu Search
x

Petreceri din Centrul Vechi stricate de controale ale polițiștilor

Petreceri în toată regula – dar fără reguli - în starea de alertă, în Bucureşti. Terasele de fiţe redeschise au fost un magnet pentru tinerii dornici de distracţie. Polițiștii și mascații au stricat atmosfera.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 21.06.2020, 23:16

Vezi și
  • Peste 40 de societăți au fost sancționate.
  • Amenzile depășesc 300 de lei.

Muzică, șampanie, artificii și mulți, mulţi tineri pe metru pătrat. Așa au arătat azi noapte mai multe cluburi din nordul Capitalei dar și din Centrul Vechi.

Chiar dacă au avut interzis în interior, tinerii au petrecut pe terase ca în verile trecute și au uitat de distanțarea socială.

Creşterea numărului de infectări a scos agenţii în teren. Peste 4.000 de politisti jandarmi si politisti locali au facut certificari in astfel de zone pentru a se asigura ca se respecta regulile din starea de alerta.

Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI: Au fost verificate 4.052 de societati comerciale, fiind identificate 42 de societăți economice care nu respectau măsurile stabilite pentru această perioadă.

în două zile amenzile depășesc suma de 300 mii de lei - doar în Capitală. Controalele îi revoltă pe reprezentanţii industriei. 

Octav Dura, reprezentant industria HORECA: Nu cred că este nici locul și nici timpul ca în astfel de momente comercianții care, oricum, sunt în colaps să mai primească și amenzi. Înainte de pandemie funcționau în jur de 40.000 de unități de administrație publică cu 400.000 de angajați. Sincer și deschis, astăzi constatăm că nu au putut să deschidă mai mult de 40%.

S-au făcut controale nu doar în cluburi si terase ci și in mijloace de transport în comun. Nici acolo măsurile nu sunt respectate ca în ghid. Nu toți călătorii poartă măști de protecție iar şoferii îi lasă să urce în maşină.

Verificări au fost făcute și în magazine. Oamenii sunt obligaţi să poarte mască, dar paznicii au renunțat  să le mai ia temperatura de teama scandalurilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Petreceri din Centrul Vechi stricate de controale ale polițiștilor