Antena Meniu Search
x

Pistă nouă pe Otopeni. Mai multe zboruri pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă

A doua pistă a celui mai mare aeroport din ţară, Henri Coandă, ar putea fi redeschisă în întregime în doar două săptămâni. Lucrările de reparaţii care s-au întins pe patru ani sunt, în cele din urmă, la final.

Vezi și

A doua pistă a celui mai mare aeroport din ţară, Henri Coandă, ar putea fi redeschisă în întregime în doar două săptămâni. Lucrările de reparaţii care s-au întins pe patru ani sunt, în cele din urmă, la final.

In primul rand, inseamna o imensa gura de oxigen pentru controlorii de trafic aerian ai ROMATSA care au fost nevoiti pana acum sa inghesuie traficul aerian aflat in continua crestere, pe o singura pista. Asta pentru ca pe portiunea care era deschisa din aceasta pista, pista nr. 2 din spatele meu, fiind mai scurtă, de doar aproximativ 2.400 de metri, nu prea puteau ateriza sau decola toate tipurile de aeronave care opereaza la Otopeni. Si depindea foarte mult si de piloti care, evident, preferau pista intreaga de 3500 de metri astfel incat sa aiba spatiu suficient de manevra.

Lucrările la Pista 2 a aeroportului Otopeni au început la jumătatea lunii mai. În acest moment a fost finalizată cea mai importantă etapă a reparaţiilor, mai exact cea de asfaltare. Abia peste două săptămâni va avea loc recepţia pistei, iar până atunci, vor mai fi puse marcaje şi instalaţii speciale de iluminat.

Pista are o lungime de 3.500 de metri şi o lăţime de 60 de metri. În ultimii patru ani, deşi au fost necesare reparaţii, din cauza unor conflicte între instituţii, lucrările nu au putut fi demarate. Principalul motiv este unul pur romanesc: lucrarile efectuate initial au fost de proasta calitate si nu au fost receptionate iar de aici s-a declansat un litigiu in instanta care a blocat practic pista. In cele din urma, aeroportul a putut sa contracteze alta firma, operatiune care a durat iar foarte mult din cauza contestatiilor.

Și, in sfarsit, si dupa aceasta etapa s-au efectuat lucrarile care, atentie, au durat efectiv doar 2 saptamani. Deci, ganditi-va ca s-au pierdut 4 ani cand totul se putea rezolva in 2 saptamani. Odată redeschisa in intregime aceasta pista, controlorilor le va fi mult mai usor sa gestioneze traficul record care se estimeaza pentru aceasta vara. Prognozele arata ca la Otopeni aterizează şi decolează în medie 450 de aeronave zilnic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Pistă nouă pe Otopeni. Mai multe zboruri pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă