Antena Meniu Search
x

Video Pistolarul din Gorj, de negăsit de mai bine de 24 de ore. Individul are o reputaţie "de invidiat" în judeţ: şantaj, incendieri şi furt de bijuterii

Este alertă de grad zero în Gorj. Toţi poliţiştii din judeţ caută de peste 24 de ore un individ extrem de periculos, care l-a împuşcat pe partenerul fostei sale soţii. Agresorul era deja dat în urmărire pentru şantaj, dar a reuşit să le scape printre degete agenţilor. În trecut, interlopul a fost condamnat la 15 ani de închisoare, după ce a dat foc unor maşini de poliţie. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 16.07.2023, 08:17

Vezi și

Atacul a avut loc în toiul nopţii. Individul, în vârstă de 52 de ani, ar fi premeditat totul, cred oamenii legii, după modul în care a acţionat. Mai întâi a furat 3.000 de euro de la naşul lui, apoi a plecat într-o localitate vecină, la Turcineşti, unde locuieşte fosta lui soţie. Aici a dat nas în nas cu actual concubin al femeii. După un schimb de replici, a scos pistolul şi a tras de patru ori. L-a nimerit în abdomen şi în picioare pe bărbatul de 49 de ani. 

Atac cu împuşcături în Gorj

"E fostul concubin al nevestei lui Cosmin. Am auzit de 3-4 ori un fel de petarde şi după fiecare se auzea: Auuu", povesteşte un localnic. "Cred că 12 era ceasul. Numai eu ştiu prin câte am trecut de aseară", spune sora victimei. Cu ultimele puteri, bărbatul şi-a găsit forţa de a suna la 112. A ajuns direct pe masa de operaţie. Medicii au dus o luptă contracronometru ca să îl salveze. 

"Pacientul prezenta multiple plăgi prin împuşcare, starea sa de sănătate fiind gravă. Medicii au intervenit chirurgical pentru a-i salva viaţa, iar în prezent pacientul se află internat la Terapie Intensivă, având o stare generală stabilă", a declarat Mihaela Țicleanu, SJU Târgu Jiu.

Pe acelaşi subiect

Agresorul e încă de negăsit

Imediat după atac, agresorul de 52 de ani s-a făcut nevăzut. Întreg judeţul a fost împânzit de poliţişti şi jandarmi care încearcă să-i dea de urmă. Bărbatul e căutat şi din aer. "În căutarea agresorului, zeci de poliţişti au făcut filtre la toate ieşirile din judeţul Gorj. Primul a fost instituit aici, în localitatea Turcineşti unde s-a petrecut incidentul. Toate maşinile sunt trase pe dreapta şi verificate, iar zona este survolată şi de un elicopter", transmite Diana Speretoiu, reporter Observator.

"A venit aici peste el şi i-ar fi tăiat curentul. Ăsta ar fi zis că ce face şi l-a împuşcat şi a fugit", povesteşte un localnic. 

La mai bine de 20 de ore de la atac, poliţiştii din Gorj au continuat şi seara trecută căutările. Un apel la 112 anunţa că pistolarul ar fi fost văzut pe malul unui râu din Târgu Jiu, ascuns printre tufişuri. Oamenii legii nu au confirmat însă că aceste informaţii ar fi adevărate.

Bărbatul trebuia să fie după gratii

Individul ar fi trebuit să fie deja după gratii. Petre Stăncioi era dat în urmărire de vineri. Trebuie să execute doi ani de închisoare pentru că şi-a şantajat fosta soţie. Ar fi ameninţat-o chiar cu moartea pe femeie.

"Încă de ieri, începând cu ora 14, poliţiştii au făcut demersuri pentru punerea în aplicare al madatului de executare a pedepsei cu închisoarea pentru infracţiunea de şantaj, însă bărbatul s-a sustras", a declarat Ionela Popescu, IPJ Gorj.

Fostul patron de club era certat cu legea

Interlopul are o reputaţie în judeţ. Fost patron al unui club de noapte a fost condamnat la 15 ani de închisoare la începutul anilor 2000 după ce a incendiat cinci maşini - trei ale unui afacerist rival şi două ale agenţilor de poliţie. Individul mai are un dosar penal: ar fi furat bijuterii în valoare de 250.000 de lei din casele unor avocaţi şi judecători din Gorj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Pistolarul din Gorj, de negăsit de mai bine de 24 de ore. Individul are o reputaţie "de invidiat" în judeţ: şantaj, incendieri şi furt de bijuterii