Antena Meniu Search
x

Haos în București, după episodul de ploaie înghețată. Sute de copaci au fost puşi la pământ

Ploaia îngheţată care a căzut timp de trei zile peste Capitală a făcut ravagii: sute de copaci au fost puşi la pământ, iar cablurile încărcate cu gheaţă au doborât stâlpi de înaltă tensiune. Doi oameni au fost striviţi de arborii prăbuşiţi.

Vezi și

Ploaia îngheţată care a căzut timp de trei zile peste Capitală a făcut ravagii: sute de copaci au fost puşi la pământ, iar cablurile încărcate cu gheaţă au doborât stâlpi de înaltă tensiune. Doi oameni au fost striviţi de arborii prăbuşiţi. Un tânăr a fost găsit inconştient pe stradă, lovit puternic la cap de o creangă groasă. Iar o femeie a fost rănită când ieşea din scara blocului. Peste 200 de maşini au fost avariate, iar străzile - blocate. În total, pompierii au avut peste 1800 de intervenţii. Depăşiţi de situaţie, salvatorii au rugat populaţia din Bucureşti şi Ilfov să nu mai sune la 112 decât în caz de extremă urgenţă. Sistemul a fost la un pas de blocaj. Iar operaţiunile au continuat şi în această noapte, pentru că arborii acoperiţi cu gheaţă continuă să se prăbuşească.

Sute de arbori prăbuşiţi pe şosele, pe trotuare, peste oameni, maşini, case şi mijloace de transport în comun. Aşa a arătat ieri aproape fiecare cartier din Bucureşti.

Zeci de oameni au ajuns la spital cu fracturi şi traumatisme craniene. O femeie de 44 de ani care voia să iasă din scara blocului a fost lovită de un copac pus la pământ de greutatea gheţii. Iar un bărbat de 32 de ani a fost găsit inconştient pe stradă, după ce a fost lovit de creanga unui copac.

După-amiază, sistemul 112 aproape că s-a blocat. Pentru prima oară, au fost trimise mesaje RO-Alert în care populaţia din Bucureşti şi Ilfov era rugată să nu mai sune dacă situaţiile nu puneau imediat vieţi în pericol.

Rând pe rând, străzile au fost închise din cauza arborilor căzuţi. Iar oamenii şi-au găsit maşinile avariate.

La doi paşi de Primăria Capitalei, un arbore blochează intrarea pe Splaiul Independenţei. Alţi doi copaci sunt înclinaţi, gata să se prăbuşească şi ei. Poliţiştii opresc traficul preventiv.

În cartierul Colentina sau pe Banu Manta, crengile au acoperit aproape toate autoturismele parcate pe trotuare. În parcuri copacii au fost smulşi din rădăcină şi au căzut peste locurile de joacă. 

De patru zile, Bucureştiul este sub asediul gheţii. Iar veştile meteorologilor nu sunt bune nici pentru această dimineaţă. În Bucureşti şi Ilfov, dar şi în alte şase judeţe, este în continuare cod galben de polei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Haos în București, după episodul de ploaie înghețată. Sute de copaci au fost puşi la pământ