Antena Meniu Search
x

Ploaie de gheață în Iași, după Codul Roșu de furtună și grindină

A plouat cu gheață în județul Iași, în jurul orei 19, când județul era sub o atenționare Cod Roșu de grindină, vijelie și averse torențiale.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 12.06.2020, 22:36

  • Grindină de mari dimensiuni în Iași, după Codul Roșu de vreme severă
  • Localități lovite de furtuni, descărcări electrice și vijelii

Grindina a lovit puternic în localitatea Heleșteni din județul Iași. Fenomenul a fost atât de intens, încât zone întregi au fost acoperite de un covor dens de gheață.

Grindină

Luneta unei mașini a fost distrusă de grindina ce a lovit cu putere.

Luneta unei mașini, distrusă de grindină în Heleșteni

Și în orașul Târgu Frumos grindina de mari dimensiuni a făcut prăpăd, în jurul orei 19:00.

În municipiul Vaslui, vântul a bătut atât de puternic încât mai mulți copaci au fost puși la pământ. ISU a intervenit la scurt timp pentru a curăța zonele afectate și pentru a tăia arborii care riscau să cadă.

Copaci doborâși de vânt în Iași

Județul Iaşi este în continuare sub cod portocaliu de vreme severă, până la ora 21:15. ANM anunță că în localitățile Târgu Frumos, Hârlău, Belcești, Deleni, Podu Iloaiei, Cotnari, Scobinți, Ruginoasa, Șipote, Erbiceni, Vânători, Bălțați, Ceplenița, Vlădeni, Dumești, Strunga, Ion Neculce, Bivolari, Andrieșeni, Todirești, Focuri, Victoria, Brăești, Probota, Țigănăși, Trifești, Gropnița, Plugari, Coarnele Caprei, Movileni, Balș, Heleșteni, Românești, Fântânele, Costești, Roșcani și Cucuteni se vor semnala, local,  averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, grindină de dimensiuni medii, vijelie puternică și frecvente descărcări electrice.

Și județul Botoșani este sub cod portocaliu. Vor fi lovite de furtuni localitățile Flămânzi, Ungureni, Frumușica, Albești, Trușești, Ștefănești, Bălușeni, Lunca, Copălău, Călărași, Avrămeni, Gorbănești, Manoleasa, Hlipiceni, Vlăsinești, Coșula, Todireni, Prăjeni, Sulița, Dângeni, Stăuceni, Santa Mare, Unțeni, Durnești, Dobârceni, Mihălășeni, Blândești, Hănești, Săveni, Ripiceni, Românești și Răușeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Ploaie de gheață în Iași, după Codul Roșu de furtună și grindină