Video

Ploile au făcut prăpăd în Alba, mașini luate de viitură au fost văzute plutind pe râul Arieș

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 16.07.2021, 20:20.
Actualizat: 16.07.2021, 20:20

Ploile torențiale au făcut prăpăd în județul Alba, după ce joi centrul comunei Ocoliș a fost măturat o viitură. Vineri, mai multe case au fost inundate, iar apele au luat tot ce au întâlnit în calea lor. Cel puțin două mașini au fost văzute plutind în Arieș, după ce în zonă s-au format torenți și viituri.

Meteorologii au emis cod roșu de ploi torențiale în mai multe localități din Alba. Astfel, în mai puțin de o oră, au fost înregistrate averse torenţiale care au acumulat peste 45...50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, vijelie în localitățile Hălmagiu, Vârfurile, Hălmăgel.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Albac – amonte confluență cu râul Valea Mare, județul: Alba.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Sohodol, Abrud.

Citește și:

Case și gospodării inundate, mașini luate de ape

ISU Alba a anunțat că, în urma ploilor torențiale de vineri, în nord-vestul județului Alba, preponderent zona Abrud, s-au format torenți și viituri. Au fost primite mai multe apeluri prin 112 prin care s-au semnalat case inundate și autoturisme surprinse de viituri.

„Până în acest moment nu avem informații despre victime omenești surprinse de viitură sau dispărute”, transmite sursa citată.

Pe de altă parte, centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că DN 74A Câmpeni-Abrud, în apropierea localității Abrud, județul Alba, din cauza mai multor copaci căzuți pe șosea și a apei pluviale, traficul rutier este întrerupt pe ambele sensuri.

Cod roșu de inundații și în Hunedoara

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Crișul Alb – bazin amonte S.H. Vața de Jos, județul: Hunedoara.

Avertizarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Crișul Alb – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Valea Satului – amonte confluență cu râul Baldovin.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.