Antena Meniu Search
x

Video Poduri, în pericol să cadă, la Timişoara. O pasarelă e atât de deteriorată încat nu poate fi reparată

Sunt zece poduri, două pasaje și patru pasarele în Timişoara. Cele mai multe, degradate și ieșite din garanție, după cum recunosc şi autorităţile locale. În unele cazuri, expertizele tehnice au arătat probleme grave la structura de rezistență. O pasarelă peste Bega e atât de deteriorată încat nu poate fi reparată, iar de pe cel mai lung pod din oraș, betonul se desprinde ușor cu mâna. Şi nimeni nu poate spune clar când vor fi reabilitate. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 16.02.2023, 07:58

Vezi și

Iulia Pop, reporter Observator: Podul Muncii a fost construit în 1978 şi cam de atunci nu s-a mai muncit la el. O expertiză recentă arată probleme grave la structura de rezistenţă. Probleme vizibile şi cu ochiul liber şi la calea de rulare dar şi la balustrade. De reabilitarea sa se vorbeşte de ani buni, dar cam atât. 

În 2019, un studiu de fezabilitate arăta că trebuie 10 milioane de euro. După studiu însă nu s-a mai mişcat nimic. 

Localnici: Cred că de pe timpul lui Ceauşescu. 

Reporter: De atunci nu s-a mai făcut nimic? 

Localnici: Da. 

Ruben Lațcău, viceprimar Timișoara: Din păcate sunt mai multe poduri în Timişoara, într-o fază critică, care ar fi trebuit de acum un deceniu sau chiar două să fie reabilitate. 

În altă parte a oraşului, o pasarelă pietonală construită în 1949 nu a fost reabilitată niciodată. 

Iulia Pop, reporter Observator: Sutele de oameni care traversează zilnic această pasarelă nu ştiu ce pericol se ascunde dedesubt. Structura de rezistenţă este serios avariată, iar din pilonii de susţinere ai podului nu a mai rămas decât armătura, iar asta se vede cu ochiul liber. 

Localnici: Sincer, mă mir că nu a pus deja un anunţ că nu mai poţi să treci. Arată cam urât. 

O expertiză arată că pasarela nici măcar nu mai poate fi reabilitată, iar pentru o construcţie nouă ar fi nevoie de aproximativ două milioane de euro. 

Ruben Lațcău, viceprimar Timișoara: Trebuie să vedem dacă se impune în perioada următoare sau nu să oprim circulaţia pe această pasarelă. Avem două poduri pietonale care sunt într-o stare critică. Nu doar Îndrăgostiţilor ci şi Crizantemelor. Amândouă trebuie practic demolate şi reconstruite de la zero. 

În Timişoara nu a mai fost construit niciun pod nou de mai bine de patru decenii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Poduri, în pericol să cadă, la Timişoara. O pasarelă e atât de deteriorată încat nu poate fi reparată