Antena Meniu Search
x

Video "Pogo, ne vei păzi din Alaska". Filmul tragediei de la Bâlea Lac, unde un tânăr salvamontist a murit îngropat în zăpadă. O avalanşă l-a surprins pe creste, l-a doborât şi l-a izbit de stânci 

Tragedie în munţii Făgăraş! Un tânăr salvamontist în vârstă de 33 de ani aflat în timpul liber şi-a pierdut viaţa după ce a fost surprins de o avalanşă în zona Bâlea Lac. A fost purtat de valul de zăpadă câţiva metri la vale, şi nu a mai avut nici o şansă. Bărbatul a fost găsit de către colegii lui îngropat în zăpadă. Tânărul, pasionat de munţi, apare într-un documentar realizat în urmă cu doi ani, în care declară că a mai trecut o dată printr-o avalaşă. 

de Redactia Observator

la 17.02.2024, 08:41

Vezi și

Paul Popescu, sau Pogo, cum îi spuneau prietenii era angajat la Salvamont Sibiu şi era un împătimit al sporturilor extreme pe care le practica în timpul liber.

Filmul tragediei. Pogo s-a aventurat pe creste deşi ştia că la Bâlea Lac riscul de avalanşă e de gradul 4

Aşa se face că ieri, deşi ştia că la Bâlea Lac riscul de avalanşă e de gradul 4, s-a aventurat pe creste alături de câţiva prieteni. Din nefericire, tânărul a fost surprins de o avalanşă de mari dimensiuni care l-a doborât şi l-a izbit de stânci.  

Ceilalţi amici care-l însoţeau au scăpat teferi şi au încercat să-l salveze pe Pogo, însă au fost nevoiţi să aştepte o echipă de intervenţie. Însă salvatorii ajunşi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe tânăr, acesta a fost declarat decedat. Trupul tânărului a fost transportat de salvamontişti cu telecabina până la baza muntelui, unde a fost predat IML-ului. 

Pe acelaşi subiect

La începutul acestui an, salvamontistul sibian apărea într-un documentar realizat de doi schiori olandezi, veniţi la Bâlea la invitaţia sa.

La vremea aceea, Paul vorbea cât de mult înseamnă munţii pentru el. 

Paul Popescu: Munţii sunt cei care m-au definit, îmi oferă atât de mult. Nu ştiu ce m-aş face fără munţi. Sunt atât de multe locuri în care mi-aș mai dori să schiez mai mult. Sper să trăiesc 100 de ani, să fiu sănătos și să pot schia cât mai mult. 

Ca o ironie a sorţii, chiar în acelaşi loc a mai trecut o dată prin aceeaşi experienţă

Paul Popescu: Numele văii este Bâlea și o îndrăgesc. De exemplu, aici am fost prins de o avalanșă mare. Eram împreună cu trei prieteni... am avut noroc. 

Nu şi de data aceasta. Moartea salvamontistului în vârstă de 33 de ani i-a şocat pe prietenii şi pe colegii de la Salvamont Sibiu. "Un înger în roșu a plecat în înaltele crestelor. Munţii au însemnat totul pentru el, aici şi-a găsit sfârșitul făcând ce-i plăcea. Unul dintre cei mai buni freerideri din România, colegul nostru și nu în ultimul rand fratele nostru. Pogo ne vei păzi din "Alaska", au transmis colegii săi din Sibiu pe o retea de socializare. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În urmă cu două zile, tot la Bâlea Lac, doi schiori au fost la un pas să-şi piardă viaţă după o altă avalanşă de proporţii. Oamenii se aflau într-o cabană, timp în care corturile şi bagajele lor au fost înghiţite sub tone de zăpadă. Riscul de avalanşă este în continuare crescut la peste 1.800 de metri altitudine, în munţii Făgăraş, Parâng, Şureanu, Ţarcu şi Godeanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 8 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Pogo, ne vei păzi din Alaska". Filmul tragediei de la Bâlea Lac, unde un tânăr salvamontist a murit îngropat în zăpadă. O avalanşă l-a surprins pe creste, l-a doborât şi l-a izbit de stânci