Antena Meniu Search
x

Poliția a spart o petrecere cu grătare între blocuri în Ferentari. Zeci de oameni au ieșit revoltați în stradă să se lupte cu agenții. VIDEO

A fost scandal duminică în Ferentari. Polițiștii au încătușat mai mulți tineri care făceau grătar. Zeci de oameni au ieșit revoltați în stradă și au încercat să îi provoace pe poliţişti pentru escaladarea conflictului.

de Redactia Observator

la 07.06.2021, 11:12

Şase persoane din cartierul Ferentari din Bucureşti au fost duse la secţia de poliţie şi amendate pentru tulburarea liniştii publice şi încercarea de a-i împiedica pe poliţişti să îşi exercite atribuţiile de serviciu, oamenii legii fiind chemaţi după ce oamenii făceau grătar în curtea blocului şi ascultau muzică cu volum ridicat, potrivit news.ro

Sindicatul Europol relatează că cei prezenţi au încercat să îi provoace pe poliţişti pentru escaladarea conflictului, menţionând că nu este pentru prima oară când cetăţenii cheamă poliţia, iar oamenii legii sunt apoi criticaţi de ceilalţi membri ai comunităţii.  Duminică seară, în urma unui apel la 112, mai mulţi cetăţeni din cartierul Ferentari au solicitat prezenţa Poliţiei pentru că în curtea blocului diverse persoane ascultau muzică la un volum ridicat, consumau alcool şi făceau grătare. 

“Ajunşi la faţa locului, colegii noştri din cadrul Secţiei 24 Poliţie le-au cerut celor prezenţi să înceteze activitatea, solicitându-le totodată să se legitimeze. La auzul acestor replici şi cu gândul că ar putea să nu mai apuce să guste micii de pe grătarul improvizat şi nici berea de la rece, au început să se manifeste violent faţă de poliţişti, refuzând totodată să se legitimeze. Mai mult, ceilalţi cetăţeni din zonă, au sărit în ajutorul ”abuzaţilor” şi au încercat să îi ”salveze” din mâinile poliţiştilor”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Europol. 

Sursa citată menţionează că în final şase persoane au fost duse la sediul Secţiei 24 Poliţie, fiind amendate pentru refuzul de legitimare, tulburarea liniştii şi ordinii publice, încercarea de a împiedica poliţiştii să îşi exercite atribuţiile de serviciu, dar şi pentru activitatea de picnic într-o zonă neamenajată.  Sindicatul Europol a mai precizat că cei prezenţi au încercat să îi provoace pe poliţişti pentru escaladarea acestui conflict. 

“Cu toate că cei prezenţi au încercat în mod repetat să provoace poliţiştii, doar, doar vor putea să forţeze escaladarea evenimentelor banale pentru care au fost chemaţi, colegii noştri au reuşit să evite un potenţial conflict cu cei prezenţi şi au acţionat conform legii. Este unul dintre nenumăratele cazuri în care, deşi Poliţiei i se cere ajutorul de către cetăţenii afectaţi, după ce ajung la faţa locului ajung să fie criticaţi de către ceilalţi membri ai comunităţii pentru „abuzurile” oamenilor legii, fără să înţeleagă că într-o comunitate, libertatea fiecăruia se termină acolo unde începe libertatea celuilalt”, a mai transmis Sindicatul Europol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Poliția a spart o petrecere cu grătare între blocuri în Ferentari. Zeci de oameni au ieșit revoltați în stradă să se lupte cu agenții. VIDEO