Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Poliţia Română turează motoarele în acţiunea "Foc de artificii". Nu există scăpare!

Poliţia Română, prin Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, acţionează la nivel naţional, în perioada 15 noiembrie 2016 - 4 ianuarie 2017, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

de Redactia Observator

la 31.12.2016 , 11:23

Poliţia Română turează motoarele în acţiunea "Foc de artificii". Nu există scăpare!

Potrivit unui comunicat, poliţiştii au constatat peste 700 de infracţiuni, au aplicat 113 sancţiuni contravenţionale, au confiscat peste 15.000 kg de articole pirotehnice, în valoare de aproape 380.000 de lei, şi au retras 17 autorizaţii.

Astfel, în perioada 15 noiembrie - 30 decembrie, poliţiştii au efectuat 2.693 de acţiuni şi controale în complexe, pieţe şi alte obiective şi au verificat activitatea a 999 de persoane fizice şi juridice autorizate să deruleze operaţiuni cu articole pirotehnice.

De asemenea, au constatat 716 infracţiuni şi au depistat 626 de persoane fizice şi juridice neautorizate, faţă de 737 de persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale.

Articolul continuă după reclamă

Totodată, au fost confiscate 15.277 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 377.000 de lei, şi au fost retrase 17 autorizaţii, fiind aplicate 113 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 48.300 de lei, precizează sursa citată.

Poliţia Română reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Totodată, în conformitate cu legislaţia în vigoare, este permisă organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile 3 şi 4 numai în condiţiile în care există acordul primăriei, al inspectoratului pentru situaţii de urgenţă judeţean şi avizul inspectoratului judeţean de poliţie pe a cărui rază se execută jocurile respective. Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Evenimente » Poliţia Română turează motoarele în acţiunea "Foc de artificii". Nu există scăpare!