Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Poliţist local, sancţionat după ce a ameninţat cu duba o tânără care strângea semnături la Ovidiu (Video)

Poliţistul local din Ovidiu care a ameninţat cu 'duba' o tânără, care strângea semnături pentru campania #Fărăpenali în timpul unui spectacol pentru copii, a fost sancţionat disciplinar.

de Redactia Observator

la 02.07.2018 , 17:10

Poliţist local, sancţionat după ce a ameninţat cu duba o tânără Poliţist local, sancţionat după ce a ameninţat cu duba o tânără - Facebook

Poliţistul local din Ovidiu care a ameninţat cu 'duba' o tânără, care strângea semnături pentru campania #Fărăpenali în timpul unui spectacol pentru copii, a fost sancţionat disciplinar.

Totul s-a întâmplat seara trecută, în zona debarcaderului din oraşul Ovidiu, judeţul Constanţa, acolo unde se desfăşura un spectacol pentru copii.

O tânără, care purta un tricou #Fărăpenali şi care strângea semnături de la oameni pentru campania cu acelaşi nume, a fost luată la întrebări de poliţiştii locali pentru că nu avea autorizaţie să strângă semnături şi chiar a fost ameninţată cu 'duba' de unul dintre agenţii angajaţi ai Primăriei Ovidiu.

Articolul continuă după reclamă

Incidentul a fost filmat cu telefonul mobil de tânăra care, mai apoi, a postat imaginile pe Facebook.

Pe acelaşi subiect

Astăzi, Primăria Ovidiu a reacţionat cu un comunicat de presă prin care a anunţat că poliţistul local a fost sancţionat disciplinar pentru limbajul folosit, dar şi că echipa partidului politic din care face parte tânăra nu avea autorizaţie de a strânge semnături în timpul spectacolului pentru copii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Cu privire la incidentul semnalat in mediul online de doamna Veronica Enusca, privind comportamentul politistului local, angajat al Primariei Ovidiu, facem urmatoarele precizari:

- reprezentantii partidului USR au desfasurat si pe raza UAT Ovidiu, campania nationala de strangere de semnaturi sub sloganul " #farapenali", fara a respecta Legea nr. 60/1991 (art.1 ,,Adunarile publice, mitinguri, demonstratii si alte asemenea ce urmeaza sa se desfasoare in piete, pe caile publice ori in alte locuri in aer liber se pot organiza numai dupa declararea prealabila prevazuta de prezenta lege"). Pana la data desfasurarii campaniei de strangere de semnaturi, USR nu ceruse acordul desfasurarii acestei campanii si nici nu a facut o informare catre Politia Locala sau Primaria Ovidiu cu privire la acest aspect.

- conform art 5, Legea 60/1991: , este interzisa desfasurarea simultana a doua sau mai multe adunari publice distincte in acelasi loc sau pe aceleasi trasee, indiferent de caracterul acestora". Mentionam ca in locatiile in care echipa USR a desfasurat actiunea de strangere de semnaturi , in acelasi loc si la aceiasi ora, se desfasurau actiunile dedicate ,,Zilelor Orasului Ovidiu" . Actiunea echipei USR s-a desfasurat in data de 29 iunie, la Debarcaderul din Ovidiu, in timpul Festivalului de Folk si in data de 1 iulie, la Parc Faleza Lac, in timpul programului dedicat copiilor;

- sustinem libertatea de exprimare si manifestarea a tuturor partidelor politice, ONG-uri sau a oricarei entitati juridice sau persoanel fizica in conditiile legiilor in vigoare;

- precizam ca nu incurajam sau sustinem limbajul prezentat in materialul video, motiv pentru care politistul local a fost sanctionat disciplinar.

Evenimentele "Zilele Orasului Ovidiu" sunt dedicate tuturor locuitorilor, indiferent de apartenenta politica, etnie, religie sau orientare sexuala, motiv pentru care s-a considerat ca siguranta echipei USR nu putea fi asigurata, deoarece nu toti cei prezenti la manifestari impartaseau aceeasi opinie cu privire la campania acestora", se arată în comunicatul Primăriei Ovidiu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » Poliţist local, sancţionat după ce a ameninţat cu duba o tânără care strângea semnături la Ovidiu (Video)