Antena Meniu Search
x

Viitorii polițiști prinşi cu droguri la şcoala de la Câmpina au renunţat la meseria la care visau

Doi elevi care în doar o lună ar fi devenit agenţi de poliţie au fost găsiţi cu stupefiante în camera de cămin de la Şcoala de Poliţie din Câmpina. Elevii aveau zeci de pliculeţe care conţineau urme de substanţe suspecte, dar şi cannabis.

de Redactia Observator

la 01.10.2019, 20:01

Vezi și

Doi elevi care în doar o lună ar fi devenit agenţi de poliţie au fost găsiţi cu stupefiante în camera de cămin de la Şcoala de Poliţie din Câmpina. Elevii aveau zeci de pliculeţe care conţineau urme de substanţe suspecte, dar şi cannabis. Cei doi tineri au renunţat definitiv la uniformă şi vor fi cercetaţi pentru deţinere de droguri de risc pentru consum propriu. 

Ocupaţia ilegală a viitorilor poliţişti a ieşit la iveală după ce profesorii au observat un comportament ciudat şi i-au chemat pe ofiţerii antidrog să facă un control. Aceştia au verificat camerele de cămin, hainele, chiar şi maşinile elevilor. 

Dacă cei doi elevi nu ar fi ascuns în dormitoare substanţe interzise, ar fi terminat şcoala de poliţie de la Câmpina în luna noiembrie. Doar vigilenţa diriginţilor a făcut ca fapta să iasă la iveală.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, doar în autoturismul unuia dintre elevi, ofiţerii au găsit 70 de plicuri cu urme de substanţe suspecte. Ar putea fi etnobotanice. 

De altfel, elevul a şi recunoscut că este consumator. Colegului lui de cămin ar fi deţinut canabis, drog de risc. 

Anchetatorii au descoperit mai multe pliculeţe din material plastic transparent cu urme de substanţe, o bancnotă rulată şi două tubuleţe ce prezentau urme de substanţă, dar şi o ţigaretă confeţionată artizanal ce conţine materie vegetală cu posibilitatea de a fi cannabis şi de asemenea o altă cantitate de materie vegetală ce pare a fi cannabis.

Elevii urmau un curs de opt luni la Şcoala de Agenți de Poliție din Câmpina în urma căruia ar fi ieşit poliţişti cu acte în regulă. Acum, sunt obligaţi să dea înapoi statului 8.000 de lei, cheltuieli pentru şcolarizare.

Şi-au dat seama de gravitatea faptelor şi că aceste fapte contravin modului de comportare a unui poliţist şi au ales să părăsească instituţia şcolii.

Probele descoperite au fost trimise la un laborator pentru analiză. Dacă în plicuţe se va dovedi că deţineau pentru consum substanţe etnobotanice, aceştia nu vor răspunde penal. 

De anul trecut, legea s-a schimbat şi este pedepsit doar traficul de etnobotanice, nu şi consumul. 

Ar putea rămâne însa acuzaţia pentru deţinere de cannabis. 

Surse din sistem spun că nu este prima oară cînd în şcoli de poliţie sunt descoperite stupefiante. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Viitorii polițiști prinşi cu droguri la şcoala de la Câmpina au renunţat la meseria la care visau