Antena Meniu Search
x

Polițiștii din Suceava au confiscat o tonă de materiale pirotehnice ilegale în doar două zile. Marfa valorează peste 200.000 de lei

Poliţişti de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au confiscat peste o tonă de materiale pirotehnice în perioada 24 - 26 noiembrie, după ce au documentat activitatea infracţională a unor persoane cu preocupări în sfera achiziţionării, depozitării, transportului şi comercializării ilegale de materiale pirotehnice. Autoritățile estimează faptul că marfa confiscată valorează aproximativ 200.000 de lei, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 27.11.2022, 16:06

Petarde și artificii
Polițiștii din Suceava au confiscat o tonă de materiale pirotehnice ilegale în doar două zile. Marfa valorează peste 200.000 de lei - Profimedia

Potrivit IPJ Suceava, în baza datelor deţinute au fost identificate în trafic două transporturi, s-a efectuat ulterior o percheziţie la o locaţie de depozitare a materialelor pirotehnice şi s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept".

În data de 24 noiembrie, ora 19,35, poliţiştii au oprit pentru control pe DN2 (E85), un autoturism care circula pe relaţia Fântâna Mare - Vadu Moldovei, condus de un bărbat în vârstă de 21 ani, din judeţul Iaşi. S-a procedat la verificarea habitaclului autoturismului, constatându-se că în vehicul erau transportate mai multe cutii care, potrivit relatării şoferului, conţineau petarde şi artificii pe care intenţiona să le folosească cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

În portbagajul autoturismului a fost identificată cantitatea de 94 kg de articole pirotehnice, diverse categorii, fiind întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de "orice operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept", ce urmează a fi soluţionat procedural, prin unitatea de parchet competentă, iar articolele pirotehnice menţionate au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În aceeaşi seară, la ora 21,00, poliţiştii au oprit pentru control pe DN2 (E85), la Vadu Moldovei, un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 48 ani, din municipiul Iaşi. În urma controlului, s-a constatat că şoferul deţinea şi transporta fără drept 137 kg articole pirotehnice diverse categorii, fiind întocmit dosar penal privind infracţiunea de "orice operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept", ce urmează a fi soluţionat procedural, prin unitatea de parchet competentă, iar articolele pirotehnice au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, cu o amendă de 1.305 lei, şi pentru faptul că avea ITP expirat, fiindu-i reţinut certificatul de înmatriculare.

Pe acelaşi subiect

800 de kilograme de materiale pirotehnice descoperite într-o singură percheziție

Ulterior, în continuarea cercetărilor efectuate, prin administrare de material probator şi coroborarea datelor şi informaţiilor obţinute investigativ, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, împreună cu o grupă din cadrul SAS şi lucrători ai Compartimentului Pirotehnic, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat în vârstă de 36 ani din comuna suceveană Baia.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat cantitatea de 806 kg de articole articole pirotehnice de diverse categorii deţinute ilegal, cu scopul de a fi comercializate. Articolele pirotehnice, în valoare de circa 200.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Polițiștii din Suceava au confiscat o tonă de materiale pirotehnice ilegale în doar două zile. Marfa valorează peste 200.000 de lei