Antena Meniu Search
x

Poliţistul Godină face noi dezvăluiri în SCANDALUL de la examenul de admitere la Academie: "Nimeni nu a observat asta până acum! Nici măcar candidaţii"

Scandal de proporţii la examenul de admitere pentru Academia de Poliţie, după ce la proba de Istorie, în barem era trecută ca fiind corectă o variantă greşită. Greşeala a fost recunoscută de instituţia de învăţământ, care a comunicat însă că nu se pune problema ca testul să fie reluat.  

Scandal de proporţii la examenul de admitere pentru Academia de Poliţie, după ce la proba de Istorie, în barem era trecută ca fiind corectă o variantă greşită. Greşeala a fost recunoscută de instituţia de învăţământ, care a comunicat însă că nu se pune problema ca testul să fie reluat.  

REZULTATELE LA ADMITERE POLIȚIE 2017, înainte de contestaţii, pot fi consultate aici.

În urmă cu puţin timp, Marian Godină, care a susţinut şi el examenul de admitere la Academie şi care a dat alarma pe Facebook în privinţa testelor greşite la istorie, scrie, tot pe reţeaua de socializare, că "reprezentanții Academiei vor trebui să își asume ce au făcut.

"Astăzi vor fi afișate rezultatele admiterii la Academia de Poliție. Eu voi fi respins, sunt convins de asta. Voi fi făcut prost și în toate felurile. Îmi asum asta și îmi asum că trebuia să iau note mai mari, dar voi dori să mă conving că m-am bătut de la egal la egal.

Pe acelaşi subiect

Însă reprezentanții Academiei vor trebui să își asume ce au făcut și ceea ce nimeni nu a observat până acum, nici candidații în timpul examenului nu au observat. Sau poate unii au știut ce trebuie să observe.

Priviți extrem de atent întrebările de cauzalitate la istorie ale căror cerințe, deși identice sunt formulate diferit.

Astfel, la unele întrebări la varianta c) este scris așa:

"C. dacă primul enunț este adevărat iar al II-lea fals"

Iar la altele este scris așa:

"C. dacă primul enunț este adevărat iar al II-a este fals."

Așa-i că nu a observat nimeni asta până acum? 

Îmi amintesc că, nu demult, niște copii au fost eliminați din Bacalaureat pe motiv că au avut scrisuri diferite și s-a considerat ca fiind semne pentru corectori. Oare astea au fost tot niște semne? 

Explicați-o pe asta, domnule rector! De ce această cerință nu e formulată identic? Bănuiesc că se scria cu copy-paste, nu era necesar a fi scrisă de fiecare dată.

Priviți cu mare atenție pozele, nu era ușor de observat asta. Sper să se înțeleagă unde bat", atrage atenţia celebrul poliţist braşovean Marian Godină.

Marţi seară, Godină a distribuit pe Facebook un mesaj prin care anunţa că una dintre întrebările din istorie ar fi fost punctată greşit şi a scris că va face o plângere în acest sens.    

"Încep să înţeleg de ce am luat nota asta la istorie. Nişte cretini! Nu trebuie contestaţii, trebuie plângeri penale. Eu nu mai am când să fac contestaţie pentru că am plecat din Bucureşti, dar pentru o plângere am să îmi fac tot timpul. Sau asta nu e îndeplinire defectuoasă a unei îndatoriri de serviciu?”, a scris Godină.

La un sfert de oră după postarea acestui mesaj, Godină a scris, într-o altă postare, că "din informaţii precise, mai multe grile de corectare au fost greşite, iar acum se ia în calcul o recorectare a lucrărilor".

Academia de Poliţie a anunţat, ulterior, că a modificat baremul de corectare la întrebările de la proba de Istorie, în urma sesizărilor primite de la candidaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Poliţistul Godină face noi dezvăluiri în SCANDALUL de la examenul de admitere la Academie: "Nimeni nu a observat asta până acum! Nici măcar candidaţii"