Antena Meniu Search
x

REZULTATE ADMITERE ACADEMIA DE POLIŢIE 2017. Vezi NOTELE la toate specializările

REZULTATE ADMITERE ACADEMIA DE POLITIE 2017. Emoții mari pentru cei care au susținut proba scrisă pentru admiterea la Academia de Poliție. Proba a constat în rezolvarea unui test - grilă la disciplinele: Istorie, Limba română şi Limba străină pentru care a optat candidatul. 

UPDATE ora 11:18 - Academia de Poliţie a publicat pe site rezultatele obţinute la examenul de admitere, înainte de depunerea contestaţiilor.

Liste provizorii cu ierarhizarea candidaților:

JANDARMI

POLITIE DE FRONTIERA

Pe acelaşi subiect

POLITIE

ANP

DREPT

JANDARMI MAGHIARA

JANDARMI MINORITATI

JANDARMI RROMA

JANDARMI

OSP MAGHIARA

OSP MINORITATI

OSP RROMA

OSP

POL. FRONTIERA MAGHIARA

POL. FRONTIERA MINORITATI

POL. FRONTIERA RROMA

POL. FRONTIERA

POMPIERI

FACULTATEA DE ARHIVISTICA

Citeşte şi: Marian Godină A PICAT A CINCEA OARĂ examenul de admitere la Academie! Cu ce medie a fost RESPINS celebrul poliţist

Ştirea iniţială:

REZULTATE ADMITERE ACADEMIA DE POLITIE 2017. Emoții mari pentru cei care au susținut proba scrisă pentru admiterea la Academia de Poliție. Proba a constat în rezolvarea unui test - grilă la disciplinele: Istorie, Limba română şi Limba străină pentru care a optat candidatul. 

Astăzi, 10 august, se vor afişa rezultatele şi tot astăzi se vor depune contestaţiile. Afişarea rezultatelor finale se va face mâine, 11 august.

REZULTATELE LA ADMITERE POLIȚIE 2017, înainte de contestaţii, pot fi consultate aici.

Admiterea din acest an a fost marcată de un imens scandal, după ce la proba de Istorie, în barem era trecută ca fiind corectă o variantă greşită. Greşeala a fost recunoscută de instituţia de învăţământ, care a comunicat însă că nu se pune problema ca testul să fie reluat.  

Ieri, rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza”, Daniel Costel Torje, a declarat că lucrările la proba scrisă a examenului de admitere sunt încă în proces de corectare, însă a fost îndreptată greşeala din baremul la întrebările de la istorie, astfel că rezultatele provizorii care vor fi afişate azi sunt cele obţinute în baza baremului refăcut şi includ punctele pierdute iniţial de candidaţi prin indicarea unui alt răspuns decât cel din barem. 

El a mai spus că subiectele si baremul au fost elaborate de cadre didactice din reţeaua naţională de învăţământ preuniversitar, care au fost nominalizate de Ministerul Educaţiei.

"Nu am afişat rezultatele finale, suntem încă în proces de evaluare a acestor lucrări. Am îndreptat eroarea prin faptul că toţi candidaţii care au indicat răspunsul corect, dar nu au beneficiat de punctul meritat, îl vor primi. Cei care în mod greşit au stabilit ca răspuns varianta b) vor pierde punctul câştigat iniţial în mod incorect. Noi deja am făcut aceste corecturi. Mâine (joi, n.r.), când vom afişa, conform calendarului, rezultatele provizorii, ele deja conţin aceste puncte. Candidaţii nu mai trebuie să depună contestaţii pentru aceste puncte”, a declarat rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza”.

El a mai spus că toate probele de concurs au fost înregistrate video, urmând să fie înregistrată video şi recorectarea lucrărilor scrise, în urma contestaţiilor.

Marţi seară, poliţistul Marian Godină, care a susţinut şi el examenul de admitere la Academie, pentru a cincea oară, a distribuit pe Facebook un mesaj prin care anunţa că una dintre întrebările din istorie ar fi fost punctată greşit şi a scris că va face o plângere în acest sens. 

"Încep să înţeleg de ce am luat nota asta la istorie. Nişte cretini! Nu trebuie contestaţii, trebuie plângeri penale. Eu nu mai am când să fac contestaţie pentru că am plecat din Bucureşti, dar pentru o plângere am să îmi fac tot timpul. Sau asta nu e îndeplinire defectuoasă a unei îndatoriri de serviciu?”, a scris Godină.

La un sfert de oră după postarea acestui mesaj, Godină a scris, într-o altă postare, că "din informaţii precise, mai multe grile de corectare au fost greşite, iar acum se ia în calcul o recorectare a lucrărilor".

Academia de Poliţie a anunţat, ulterior, că a modificat baremul de corectare la întrebările de la proba de Istorie, în urma sesizărilor primite de la candidaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » REZULTATE ADMITERE ACADEMIA DE POLIŢIE 2017. Vezi NOTELE la toate specializările