Antena Meniu Search
x

Poliţistul ieşean, acuzat că ar fi violat o fetiţă, a fost arestat pentru 30 de zile. Bărbatul susţine că ar fi victima unei răzbunări

Şeful Serviciului Poliţia Călare din Iaşi a fost arestat pentru 30 de zile. Bărbatul este acuzat că a violat o minoră la cursurile de echitaţie pe care le preda ilegal, spun procurorii. Plângerea a fost făcută de părinţii copilei, care spun că individul le-ar fi batjocorit fiica sub ameninţarea unui cuţit.

de Redactia Observator

la 28.04.2023, 13:20

Poliţistul ieşean, acuzat că a violat o fetiţă, a fost arestat pentru 30 de zile. Bărbatul susţine că ar fi victima unei răzbunări
Poliţistul ieşean, acuzat că a violat o fetiţă, a fost arestat pentru 30 de zile. Bărbatul susţine că ar fi victima unei răzbunări

Acuzaţiile sunt aşadar extrem de grave: viol şi agresiune sexuală în formă continuată. Potrivit anchetatorilor, victima avea 9 ani la momentul în care ar fi fost agresată pentru prima data

Poliţistul susţine că este nevinovat. Spune că ar fi victima unei răzbunări, din partea părinţilor fetei. Şi că la mijloc ar fi vorba de o sumă mare de bani. Agresiunile s-ar fi întâmplat după ce mama fetei l-a reclamat pe poliţist pentru înşelăciune. 

Reporter: Sunt adevărate acuzaţiile care vi se aduc?

Tiberiu Cebotaru: Sunt nevinovat!

Pe acelaşi subiect

Reporter: Aţi violat-o? Aţi întreţinut relaţii sexuale?

Tiberiu Cebotaru: Sunt nevinovat. Cred că este o răzbunare, o defăimare, nu am făcut aşa ceva!

Cum s-au petrecut faptele

Bărbatul încătuşat este Tiberiu Cebotaru, fost şef al Serviciului Poliţia Călare din cadrul Poliţiei Locale Iaşi. Între timp, magistraţii au eliberat pe numele său un mandat de arestare pe 30 de zile. Acuzaţiile sunt extrem de grave: viol şi agresiune sexuală în formă continuată. Victima sa avea 9 ani la momentul în care ar fi agresat-o prima oară. Fetiţa îi era elevă la cursurile de călărie pe care bărbatul le preda, ilegal, spun procurorii.

Clara Mihociu, reporter Observator: Toate faptele de care este acuzat s-ar fi petrecut aici, la baza hipică a unui liceu din comuna Miroslava. Aici, bărbatul ar fi închiriat, împreună cu alte persoane, spaţiul pentru a ţine caii, dar şi pentru a oferi cursurile de echitaţie.

Mihai Cantemir, director Liceul Agricol Miroslava: El are un contract de închiriere din 2017. Are un spaţiu, un grajd, unde sunt cazaţi nişte cai. Nu ştiu, 4, 5, depinde de câţi proprietari are.

Ştefan Fânariu, procuror Parchetul de pe Lângă Judecătoria Iași: Acesta ar fi oferit cursuri de echitație, deşi nu deţinea niciun fel de autorizație în acest sens.

Medic veterinar de profesie şi pasionat de cai, sportiv de performanţă în echitaţie, bărbatul i-a impresionat pe părinţii fetiţei. Aceştia ar fi dorit să cumpere, de la soția polițistului local, un cal de aproape 24.000 de euro. De tranzacție s-ar fi ocupat chiar Tiberiu Cebotaru. Ar fi încasat de la cumpărători 8000 de euro. Apoi oamenii s-au răzgândit, au returnat armăsarul şi şi-au cerut banii înapoi. Numai că poliţistul local le-ar fi dat înapoi doar jumătate din sumă.

Liviu Zanfirescu, director Poliţia Locală Iaşi: Colegul a zis că este o chestiune privată. L-am înţeles şi am îndrumat acea persoană să se adreseze fie instanţei de judecată fiind o procedură civilă, fie Poliţiei, dacă se constată altceva.

Când a văzut că nu e chip să îşi mai recupereze banii, mama fetei l-a reclamat pe Cebotaru şefului său direct. După reclamaţia depusă de mamă, fata ar fi fost violată, spun procurorii. De trei ori.

Acuzaţii de defăimare

Alexandra Cioata, avocata acuzatului: Clientul meu susţine că este nevinovat. Există şi un raport medical care nu confirmă raportul sexual. S-ar fi putut întâmpla, cum nu s-ar fi putut întâmpla, în acelaşi timp.

Surse din anchetă spun că părinţii fetei ar fi aflat abia la sfârşitul lunii martie tot ce s-a întâmplat. Casa poliţistului local a fost percheziţionată, iar poliţiştii au ridicat un laptop şi un telefon în căutare de probe.

Reporter: Îţi pare rău? Ai ceva să-ţi reproşezi?

Tiberiu Cebotaru: Sunt nevinovat.

Reporter: De ce atunci ţi-au dat 30 de zile, dacă.

Tiberiu Cebotaru: Asta o să urmeze şi o să-mi demonstrez nevinovăţia. Este o răzbunare.

Tiberiu Cebotaru a câştigat prin concurs, în 2018, încă de la înfiinţare, şefia Serviciului Poliţia Călare a Poliţiei Locale Iaşi. Şefii săi spun că a fost impecabil la serviciu. Şeful Poliţiei Călare Iaşi are două fetiţe de 9 şi 11 ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Poliţistul ieşean, acuzat că ar fi violat o fetiţă, a fost arestat pentru 30 de zile. Bărbatul susţine că ar fi victima unei răzbunări