Antena Meniu Search
x

Video Poluare pe Argeș. Dosar penal și amendă după ce un service a deversat sute de litri de produse petroliere în apa râului

Poluare masivă pe râul Argeş. 300 de litri de deșeuri petroliere ar fi fost aruncate intenţionat în albia râului de patronul unui service auto din zonă. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de infectare a apei, iar reprezentanţii Apelor Române din Argeş au dat o amendă în valoare de 40.000 de lei. Statul va cere vinovaţilor în instanţă să plătească toate costurile legate de igenizarea zonei. 

de Redactia Observator

la 01.02.2023, 22:29

Vezi și

Reprezentanţii de la Apele Române Argeş-Vedea au amendat cu 40.000 lei persoana fizică responsabilă de poluarea râului Argeş cu circa 200-300 de litri de ulei vechi sau produs petrolier, fiind sesizate şi organele de cercetare penală pentru încălcarea prevederilor Legii Apelor.

"Reprezentanţii Inspecţiei Bazinale Apă de la Apele Române Argeş-Vedea au aplicat o sancţiune contravenţională de 40.000 de lei pentru plata costurilor de depoluare aplicând principiul "poluatorul plăteşte". De asemenea, au fost sesizate organele de cercetare penală pentru încălcarea prevederilor Legii Apelor", potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR).

Autoritățile au intervenit pentru a limita poluarea

Echipele de intervenţie rapidă de la Apele Române Argeş-Vedea - Sistemul de Gospodărire a Apelor Argeş au acţionat încă de la primele ore ale dimineţii pentru curăţarea malurilor văii poluate şi colectarea reziduurilor pentru a preîntâmpina o nouă poluare accidentală. În zonă se acţionează încă cu materiale de tip spill sorb, lavete, perne şi baraje absorbante, precizează sursa citată.

"În urma cercetărilor efectuate, a fost identificată o persoană care deversa resturi de ulei vechi, aceasta fiind cauza poluării accidentale. Colegii noştri estimează că s-ar fi evacuat o cantitate de 200-300 de litri de ulei vechi sau produs petrolier într-o vale situată în apropierea râului Argeş", se menţionează în postarea de pe reţeaua de socializare.

Specialiştii ANAR au început acţiunile de depoluare a zonei încă din cursul acestei dimineţi şi au prelevat noi probe de apă de la locul unde s-a produs poluarea, inclusiv din acumulările Goleşti şi Prundu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Poluare pe Argeș. Dosar penal și amendă după ce un service a deversat sute de litri de produse petroliere în apa râului