Antena Meniu Search
x

Pomană porcului, primul ospăț de sărbători: În pensiunile din Bucovina, gazdele au umplut mesele cu bunătăţi

În timp ce la oraşe este o forfotă încredibilă, în Bucovina, se pregătesc cu migală bunătăţi tradiţionale pentru marele ospăţ.

Vezi și

În timp ce la oraşe este o forfotă încredibilă, în Bucovina, se pregătesc cu migală bunătăţi tradiţionale pentru marele ospăţ. În pensiuni a mirosit toată ziua a sarmale, caltaboş, cârnaţi abia scoşi din afumătoare, dar şi plăcinte. Iar primii turişti care au ajuns au dat verdictul. Crăciunul va avea gust bun.

Crăciun ca-n Bucovina nu găseşti nicăieri în România. Cârnaţii stau la afumat, caltaboşul la uscat, ţuica fierbe în cazane iar plăcintele poale-n brâu se coc în cuptor.

Gospodinele şi bucătarii umplu mesele cu bunătăţi. Plăcintele aburinde cuceresc simţurile oaspeţilor Dar reţetele perfecte nu se împărtăşesc. Sunt parte din tradiţie.

Nu doar în pensiunile din Bucovina se pregătesc preparate delicioase. Uneori, cele mai bune sarmale sunt făcute acasă, în familie.

Adriana are 11 ani şi e deja expertă în împăturitul sarmalelor. Sub îndrumarea bunicii, le aşază în ordine în ceaun.

Pensiunile din ţară sunt ocupate aproape în totalitate. De mâine, încep petrecerile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Pomană porcului, primul ospăț de sărbători: În pensiunile din Bucovina, gazdele au umplut mesele cu bunătăţi