Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Salvatorii cu jetpack! Ca-n filmele SF, pompierii din Dubai zboară cu spectaculoasele dispozitive, ca să stingă incendiile (VIDEO)

Că nivelul de trai sau cel al tehnologiei ce au pus Dubai-ul pe harta celor mai bogate oraşe ale lumii sunt dintre cele mai înalte, ştim cu toţii.

de Redactia Observator

la 23.01.2017 , 15:17

Că nivelul de trai sau cel al tehnologiei ce au pus Dubai-ul pe harta celor mai bogate oraşe ale lumii sunt dintre cele mai înalte, ştim cu toţii.

Un videoclip postat pe Twitter şi preluat de presa internaţională, ce arată o nouă metodă de intervenţie a pompierilor în oraşul din deşert, face furori pe internet, fiind distribuit masiv în reţelele de socializare.

Înregistrarea arată imagini cu un pompier ce intervine la locul unui incendiu, aproape zburând deasupra apei, direct de pe jetpack.

Vezi și

Inovaţia a fost gândită în scopul reducerii timpului de intervenţie la faţa locului şi poartă numele de "metoda delfin".

O excelentă strategie ce asigură cantităţi nemăsurate de apă pentru stingerea flăcărilor şi accesul mult mai facil pentru înlăturarea pericolului în clădirile de la malul oceanului, dar şi de la bordul navelor.

Ideea specialiştilor a fost implementată după ce un hotel de 63 de etaje a luat foc în urmă cu un an, în noaptea de Revelion, atunci când intervenţia pompierilor a fost aspru criticată de autorităţile din Dubai. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Evenimente » Salvatorii cu jetpack! Ca-n filmele SF, pompierii din Dubai zboară cu spectaculoasele dispozitive, ca să stingă incendiile (VIDEO)