Antena Meniu Search
x

Un portret al Regelui Mihai a fost ţinut secret, sub varul unei biserici din Oltenia, în vremea comuniştilor

Un portret al Regelui Mihai a fost ascuns mai bine de o jumătate de secol într-o biserică din Oltenia! Pictura a fost acoperită cu var.

Vezi și

Un portret al Regelui Mihai a fost ascuns mai bine de o jumătate de secol într-o biserică din Oltenia! Pictura a fost acoperită cu var, iar în faţa ei a fost mutat un dulap, ca să o mascheze complet. Portretul a fost readus la gloria de altădată după 1989. Iar de atunci, chipul Regelui Mihai stârneşte sentimente de mândrie tuturor celor care ajung în micul lăcaş.

Biserica din Salcea - un lăcaş de cult vechi, între zidurile căruia se adăposteşte o întreagă lecţie de istorie şi patriotism.

Portretul Majestăţii Sale a fost pictat în urmă cu aproape 80 de ani şi admirat de toţi cei care ajungeau în micul sat. Numai că, odată cu instaurarea regimului comunist, autorităţile vremii au dat ordin ca pictura să dispară. 

Însă chipul regelui a rămas acolo, drept mărturie pentru istoria poporului român. Peste el s-a dat cu var, ca să nu fie descoperit. Iar mai apoi, deşi mulţi nu se aşteptau, portretul regelui a reapărut pe zidurile lăcaşului de cult. 

Chipul Regelului Mihai a fost pictat în anul 1941.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Un portret al Regelui Mihai a fost ţinut secret, sub varul unei biserici din Oltenia, în vremea comuniştilor