Antena Meniu Search
x

Video Portul Izmail, bombardat. Ruşii au distrus mai multe depozite şi o clădire administrativă. Marinarii români se tem să se întoarcă

Atac rusesc cu drone la 15 kilometri - în linie de dreaptă de Tulcea - în cel mai mare port ucrainean de pe Dunăre, portul Izmail. Imaginile surprinse de pe malul românesc al fluviului arată explozii înfricoşătoare, în miez de noapte. Câţiva marinari români care se aflau pe Dunăre au fost la un pas să fie loviţi în urma atacului. Arde şi la această oră, iar echipa Observator, Adrian Lare şi Adrian Obreja a surprins şi filmat, în urmă cu puţin timp, o nouă explozie în apropierea portului.

de Redactia Observator

la 02.08.2023, 13:47

Vezi și

Atacul cu drone a început azi-noapte, în jurul orei 03:00, şi au fost vizate instalaţiile portuare şi zonele de depozitare a cerealelor din regiunea Odesa.

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra infrastructurii agricole şi portuare din Ucraina, după ce nu a vrut să mai prelungească acordul cerealelor din Marea Neagră. Seara trecută, oraşul şi, mai exact, portul Izmail au fost bombardate. Au fost văzute peste 10 drone în acea zonă, din care au fost lansate rachete, multe dintre ele şi-au şi atins ţinta.

Vorbim despre distrugeri ale unor depozite de combustibil, depozite de cereale, dar şi clădiri administrative ale portului ucrainean. 

Marinarii români sunt speriaţi, a fost o noapte de groază pentru ei, au reuşit să dezlege parâmele şi să mute vasele în foarte scurt timp, imediat după explozii. Spuneau că nu vor să se mai întoarcă în acele zone. Portul arde în continuare. Un alt atac rusesc, la sfârşitul lunii iulie, a vizat terminalul portuar Izmail din Delta Dunării, distrugând un depozit de cereale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Evenimente » Portul Izmail, bombardat. Ruşii au distrus mai multe depozite şi o clădire administrativă. Marinarii români se tem să se întoarcă