Antena Meniu Search
x

Video "Bă, mânca-ţi-as, câte le dă. Gata, a plesnit una". Reacţiile românilor care au filmat cum dronele ruseşti lovesc portul Izmail

Război în Ucraina. Drone ruseşti au atacat în primele ore ale zilei de miercuri instalaţii portuare şi de depozitare a cerealelor din sudul regiunii de coastă ucrainene Odesa. Atacul asupra portului Izmail a fost observat şi din Tulcea. Distanţa în linie dreaptă dintre porturile Izmail şi Tulcea este de circa 20 de kilometri.

de Redactia Observator

la 02.08.2023, 12:04

Vezi și

Presa ucraineană a relatat că dronele Shahed, de fabricaţie iraniană, au sosit dinspre Marea Neagră şi apoi s-au deplasat spre vest, de-a lungul fluviului Dunărea, spre Izmail, un port-cheie din care grânele ucrainene sunt transportate cu barje spre portul românesc Constanţa de la Marea Neagră pentru a fi trimise mai departe. Pentru prima dată de la expirarea acordului privind cerealele, mai multe nave de marfă străine sosiseră duminică în portul Izmail prin Marea Neagră, a relatat presa ucraineană.

Atacul a fost filmat şi de câţiva români, în Tulcea. În videoclipuri se observă momentul în care dronele lovesc infrastructura portuară din Izmail. În urma exploziilor s-a produs şi un incendiu de proporţii.

"Martor: Bă mânca-ţi-as, bă câte le dă, bă mânca-ţi-aş...

Martor: Alea nu sunt deasupra României, nu? 

Pe acelaşi subiect

Martor: Nu bre, la porturile alea, acolo. Portul la Izmail, e după curba asta portul.

Martor: Gata a plesnit una, a plesnit una în aer, alta acolo,

Martor: Acuma s-a pus pe port, în partea aia", comentează cei care au filmat atacul.

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra porturilor ucrainene, după ieşirea din acord

Un alt atac rusesc, la sfârşitul lunii iulie, a vizat terminalul portuar Izmail din Delta Dunării, distrugând un depozit de cereale.

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra infrastructurii agricole şi portuare ucrainene după ce a refuzat să prelungească acordul referitor la transportul cerealelor pe Marea Neagră, care permitea exporturile ucrainene. De atunci, micile porturi fluviale de pe Dunăre, Reni şi Izmaïl, din regiunea Odesa, aflate la graniţa cu România, au devenit principala cale de ieşire pentru produsele agricole ucrainene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » "Bă, mânca-ţi-as, câte le dă. Gata, a plesnit una". Reacţiile românilor care au filmat cum dronele ruseşti lovesc portul Izmail