Antena Meniu Search
x

Video Potop la munte, după codul portocaliu de ploi torențiale. Buşteni, inundat în mai puţin de o oră

Drumul Naţional 1 a fost inundat seara trecută în dreptul staţiunii Buşteni, în mai puţin de o oră. Ploaia torenţială a făcut ca apa să se acumuleze extrem de rapid şi sistemul de canalizare să cedeze.

de Redactia Observator

la 29.07.2022, 14:05

Vezi și

Oraşul a fost paralizat pentru câteva ore, iar maşinile şi-au făcut cu greu drum prin bălţile de pe şosea. Şi astăzi sunt aşteptate ploi însemnate în zona montană, în timp ce sudul şi vestul ţării se confruntă în continuare cu arşiţă şi disconfort termic ridicat.

29 de județe, sub avertizare de ploi, grindină și vijelii până duminică noapte

Administrația Naţională de Meteorologie a emis vineri o avertizare cod galben galben de ploi torențiale, grindină și vijelii, dar și o alertă de caniculă. Alerta de instabilitate atmosferică temporar accentuată intră în vigoare în această după-amiază și este valabilă până duminică noapte. 

Avertizarea de furtuni și ploi abundente vizează 29 de judeţe. 

Pe acelaşi subiect

Începând de vineri ora 12.00 până duminică ora 22.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată la deal și la munte, local în Transilvania, Banat și Oltenia, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (29/30 iulie) și în Moldova și nordul Dobrogei. 

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Notă: Din după-amiaza zilei de sâmbătă (30 iulie), instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată, îndeosebi în jumătatea de vest a țării.

Județele vizate sunt Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău și Tulcea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Potop la munte, după codul portocaliu de ploi torențiale. Buşteni, inundat în mai puţin de o oră