Antena Meniu Search
x

Povestea bărbatului din Buzău condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, deși nu avea coronavirus (Video)

Chiar dacă nu ai Covid, poţi fi condamnat pentru că ai fi putut răspândi boala. I s-a întâmplat unui buzoian, care a plecat din spital fără acceptul medicilor. Nu era infectat, însă legea te obligă să aştepţi rezultatul testelui. 

de Redactia Observator

la 01.10.2020, 23:19

Vezi și
  • Bărbatul implicat în acest caz are 50 de ani.
  • Bărbatul a fugit din spital înainte să apară rezultatul negativ al testului de coronavirus.

Viorel Gioabă, condamnat: Șase luni condamnare, doi ani la Primărie, la Rer. Aşa scrie pe foaia aia. Ce nu înţeleg, de ce m-a condamnat? De ce? Am chemat Salvarea să mă ducă la plămâni. Ei m-au dus şi m-au băgat într-o izoletă din aia. N-am fugit, am plecat.

Viorel Gioabă este primul român condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Pe 10 aprilie, a ajuns la spital cu simptome de covid. A fost testat şi internat. N-a avut răbdare să afle dacă e infectat. 

Ane-Marie Vrapciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău: Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău au fost sesizaţi prin apel la 112 cu privire la faptul că un bărbat de 50 de ani din Merei a părăsit incinta unităţii spitaliceşti fără încuviinţarea cadrelor medicale, având simptomatologie specifică noului coronavirus.

După câteva ore, a fost prins. Mersese pe jos 18 kilometri. 

Viorel Gioabă, condamnat: Am fost la un nepot de-al meu şi mi-au pus pus pistolul în cap. Direct în cap mi-au pus.

Testul a fost negativ, dar asta nu l-a scăpat de condamnare. 

Ștefan Boroș, Judecătoria Buzău: Textul de lege, cum este el modificat în data de 20.01.2020, nu impune să existe şi o îmbolnăvire. Pur şi simplu infracţiunile se comit când tu eşti carantinat legal şi ai plecat.

Condamnat cu suspendare, bărbatul va urma un program de reintegrare socială și va munci 60 de zile în folosul comunității.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Povestea bărbatului din Buzău condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, deși nu avea coronavirus (Video)