Antena Meniu Search
x

Povestea tragică a Ioanei, fata care a murit după cinci ani de chin în Germania

Ioana Condea, fata a cărei poveste tragică a impresionat întreaga ţară, a murit pe 13 ianuarie, după aproape cinci ani de chinuri groaznice în care a trăit ţintuită la pat şi fără vreo legătură cu oamenii dragi.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 24.01.2019, 13:05

Ioana Condea, fata a cărei poveste tragică a impresionat întreaga ţară, a murit pe 13 ianuarie, după aproape cinci ani de chinuri groaznice în care a trăit ţintuită la pat şi fără vreo legătură cu oamenii dragi.

Povestea tragică a Ioanei a început în anul 2014, atunci când fata din localitatea Poiana Câmpina, judeţul Prahova, a plecat în Germania, ademenită de o prietenă care se prostitua în bordeluri sau pe stradă.

Ioana ştia că prietena ei se prostituează şi a fost convinsă că, dacă va face acelaşi lucru, va câştiga o mulţime de bani pentru a-i oferi o viaţă mai bună fiului ei, David, pe care l-a lăsat în grija mamei.

Din nefericire, situaţia s-a schimbat în momentul în care, ajunsă în Germania, a fost obligată să facă anumite lucruri pe care nu şi le dorea sau la care nu se aştepta.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, tânăra a primit doar o parte din banii pe care îi făcea din prostituţie, majoritatea fiind opriţi de Robert Tănase, soţul prietenei ei, care se ocupa de 'protecţia' celor două.

Ioana Condea a fost bătută crunt de un proxenet în Germania şi a murit după 5 ani

Bătută ore în şir şi arsă cu ţigara

Mama fetei ştia că aceasta lucrează într-un cămin de bătrâni din Germania, însă a început să aibă îndoieli în momentul în care nu a mai putut să vorbească cu fiica ei o lungă perioadă de timp.

Femeia îşi suna constant fiica, însă aceasta nu răspundea, iar în rarele ocazii în care reuşea să ia legătura cu ea, Ioana avea o atitudine distantă. Femeia a auzit chiar şi ameninţările pe care fata le primea de la proxenet.

Drept urmare, Graţiela Condea a cerut ajutorul Polţiei Câmpina. Femeia le-a povestit poliţiştilor tot ce ştia, însă din lipsă de probe, autorităţiile nu au reuşit să o ajute pe fată.

După câteva luni, Ioana Condea a fost găsită în stare de inconştienţă, într-o cameră de motel dintr-un oraş din Germania.

Era grav rănită la cap şi avea arsuri de ţigară pe corp, inclusiv în zona intimă.

Ioana Condea a locuit în Poiana Câmpinei, judeţul Prahova

Ioana Condea nu şi-a mai revenit niciodată după bătaie

Iniţial, anchetatorii germani au crezut că a fost victima unui client, însă ancheta a stabilit că cel care a torturat-o şi bătut-o ore în şir pe Ioana a fost chiar Robert Tănase, soţul prietenei care o ademenise pe Ioana în Germania.

Proxenetul a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar în prezent se află într-o închisoare din Germania, acolo unde îşi execută pedeapsa.

Ioana Condea nu şi-a mai revenit niciodată după bătaia primită, iar loviturile puternice de la cap au ţinut-o în comă timp de doi ani.

După ce şi-a revenit din comă, Ioana a fost efectiv o legumă.

Pe 13 ianuarie, Ioana Condea s-a stins din viaţă într-o clinică din Germania unde era îngrijită de măicuţe, însă mama ei a fost înştiinţată abia ieri, pe 23 ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Povestea tragică a Ioanei, fata care a murit după cinci ani de chin în Germania