Antena Meniu Search
x

Povestea lui Mircea Ismail, cel mai longeviv primar din România, care și-a anunțat retragerea după 38 de ani de mandat

38 de ani, atât a durat mandatul celui mai longeviv primar din România. Ales prima oară în 1982, de Partidul Comunist, Mircea Ismail a cîştigat dupa 1990 10 scrutinuri, chiar şi cu 90% dintre voturi. Azi a fost ultima zi de birou, pentru că la 74 de ani a decis să se retragă la pensie.

de Redactia Observator

la 27.09.2020, 23:04

Vezi și
  • Mircea Ismail a fost timp de 38 de ani primar al localității Doicești, județul Dâmbovița.
  • Mircea Ismail a ajuns la 74 de ani.

E ultima zi în care Mircea Ismail ia la analizat mapa de primar în Doiceşti, Dâmboviţa. Așa cum face, zi de zi, de 38 de ani încoace. E cel mai longeviv primar din România. A fost ales prima oară în anii '80, de Partidul Comunist. 

După 10 mandate, s-a hotărât să lase locul altora. De ce? 

Mircea Ismail, fost primar: Dacă m-am născut devreme domnișoară? La 54 de ani ai mei și 240 de luni, cât să mă mai duc? Mă duc în baston acolo? 

În plus, recunoaște că mulți dintre alegatorii săi au cam plecat. Şi nu spre alte țări. 

Mircea Ismail, fost primar: Am avut și eu un buchet, un număr de alegători care mă știau de copil, am lucrat cu ei, unii au plecat în sus, la Domnul. Sunt păreri pro și contra, dar sunt și păreri asupra cărora nu ne punem de acord. Sunt, și e normal să fie după atâta uzură, după atâția ani. Nu mănânci ciorbă în fiecare zi. Sau aceeași ciorbă. Ți se acrește. Se acrește și ciorba, ti se acrește și ție. Și li s-a acrit și lor, normal.

De-a lungul celor aproape patru decenii, voturile i-au tot scăzut, însă niciodată sub valoarea contracandidaţilor săi. 

Mircea Ismail, fost primar: Am avut și 90%, am avut și 80 și ceva la sută, și 70, și 50%.

Povestea lui Mircea Ismail începe în anii '70. Avea doar șapte clase și s-a angajat prima oară la textile Pucioasa. 

Mircea Ismail, fost primar: Fotbalist, am dat probă de lucru prima dată ca fotbalist.

Anii au trecut, a urcat pe scara ierarhică, iar în 1982 primarul în funcție l-a chemat să-l ajute să repare hidroforul școlii. 

Mircea Ismail, fost primar: El s-a uitat lung și așa mi-a zis - n-ai să scapi de mine. Tovarășul Banu, nu vă înțeleg? Și cred că propunerea a fost de la el către partid. La biroul cadre.

Unii săteni spun ca s-a mișcat încet, alții sunt bucuroși că le-a adus totuşi civilzaţia în case. 

Mircea Ismail, fost primar: Utilitățile, canalizare, stație de epurare, apă, iluminatul electric. Ce să vă mai spun? Școlile reabilitate, grădinițele modernizate.

Drumul la finalul mandatului trece pe lângă muncitorii care lucrează încă la asfaltarea comunei, ultimul său proiect pe care însă nu a apucat să-l ducă la bun sfârșit. 

Cel mai longeviv primar din România îşi va petrece pensia în casa părinților, îngrijind flori. 

Mircea Ismail, fost primar: Îl informez pe domnul orban că nu s-a adeverit ce mi-a prezis dânsul, că o să plec din Primărie luat de cea cu coasa sau cu cătușe la mâini ci de bună voie și nesilit de nimeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Povestea lui Mircea Ismail, cel mai longeviv primar din România, care și-a anunțat retragerea după 38 de ani de mandat