Antena Meniu Search
x

Povestea emoționantă a Larisei, tânăra de 18 ani din Sălaj care a salvat viaţa unui bărbat: 'Dacă eu nu fac ceva, nu face nimeni'

La doar 18 ani, o tânără studentă din Sălaj, voluntar al Crucii Roșii, a salvat viaţa unui bărbat care era în stop cardio-respirator. Cu o stăpânire de sine incredibilă, Larisa Drăgan l-a resuscitat pe omul care se prăbuşise într-o farmacie şi l-a readus la viaţă.

Vezi și

La doar 18 ani, o tânără studentă din Sălaj, voluntar al Crucii Roșii, a salvat viaţa unui bărbat care era în stop cardio-respirator. Cu o stăpânire de sine incredibilă, Larisa Drăgan l-a resuscitat pe omul care se prăbuşise într-o farmacie şi l-a readus la viaţă. Intervenţia exemplară a impresionat. Cu multă modestie, tânăra îi încurajează acum şi pe alţii să înveţe tehnici de prim-ajutor.

Am ajuns la victimă, victima era întoarsă pe o parte, am căutat să văd dacă are puls. Nu avea, respiraţie de abia şi am hotărât să o întorc pe spate, povesteste tanara de 18 ani care a salvat un barbat in stop cardio-respirator.

Larisa Drăgan participă la cursuri de prim-ajutor de la vârsta de 13 ani. Se implică în activităţile Crucii Roşii din Şimleul Silvaniei şi este voluntar în cadrul Detaşamentului de Dezastre. Ieri însă, a dat cel mai mare examen. Într-o farmacie plină cu oameni, a salvat viaţa unui bărbat care intrase în stop cardiorespirator.

Larisa Drăgan, voluntar Crucea Roşie: Am avut emoţii, recunosc, dar m-am uitat şi am văzut că dacă eu nu fac ceva, nu face nimeni, că toţi se bazează că va face altcineva.

Pe acelaşi subiect

Datorită Larisei, medicii l-au preluat pe bărbat în stare stabilă şi l-au transportat la spitalul din Zalău. Tânăra de 18 ani nu se consideră un erou.

Larisa Drăgan, voluntar Crucea Roşie: Sunt aceeaşi persoană ca şi înainte, doar că acum vreau să promovez cât mai mult învăţarea tehnicilor de prim ajutor pentru că este foarte important ca tinerii să ştie ce au de făcut şi să ştie ce nu au de făcut pentru a nu încurca pe cei de la ambulanaţa sau de la SMURD.

Larisa ştie patru limbi străine şi urmează să înceapă primul an la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca.

Daniel Stejeran, directorul centrului de promovare si informare turistica: Este o persoană deosebită, am constatat de atunci şi până azi că a fost una dintre cele mai bune voluntare pe care centrul le-a putut avea şi le are.

Dacă Larisa nu ar fi intervenit, viaţa bărbatului care s-a prăbuşit în farmacie era în pericol. În fiecare minut în care nu se intervine, şansele de supravieţuire ale unui pacient în stop cardio-respirator scad cu 10 la sută. La nivel european, 750 de mii de oameni mor anual pentru că nu sunt resuscitaţi la timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Povestea emoționantă a Larisei, tânăra de 18 ani din Sălaj care a salvat viaţa unui bărbat: 'Dacă eu nu fac ceva, nu face nimeni'