Antena Meniu Search
x

Video Povestea bătrânei de 86 de ani care a devenit virală după ce a fost filmată traversând Mureșul pe o sârmă acționată de un scripete

O bunică de 86 de ani a devenit virală după ce a fost filmată cum trece Mureşul atârnată de un dispozitiv rudimentar cu scripeţi. Femeia locuieşte pe un petec de insulă, lângă Târgu Mureş, unde Nicolae Ceauşescu avea o vilă de protocol. Cum drumul asfaltat până în oraş e prea lung şi obositor, apelează mereu la soluţia inedită de transport.

de Redactia Observator

la 23.10.2021, 20:48

Vezi și

”Anul 2021, o femeie de 86 de ani. În felul acesta încearcă să traverseze Mureşul să ajungă acasă!”. Bunica Alina are 86 de ani. Şi, se poate lăuda cu un curaj incredibil. Fără să stea pe gânduri, se caţără pe dispozitivul cu scripeţi şi trece Mureşul.

Bătrâna stă pe un petec de insulă lângă Târgu Mureş. Cum traseul clasic, pe şosea, până dincolo de râu i-ar lua cel puţin o oră, bunicuţa a ales varianta rapidă. Foloseşte instalaţia montată peste apă şi în două minute este deja pe malul celălalt al Mureşului. Nu îi e teamă în niciun moment că dispozitivul ar putea ceda.

Bunica Alina: ”N-avem pe unde să ieşim pe afară, doar dacă trecem pe sârmă. Este un scaun, ne urcăm pe el şi tragem”

Bătrâna locuiește pe insula ”lui Ceaușescu”

Pe acelaşi subiect

De-o viaţă locuieşte pe insula căreia localnicii îi spun simplu - ”a lui Ceauşescu”. O cabană era pe vremuri acolo, ferită de ochii curioşi ai trecătorilor, reşedinţă de protocol a fostului dictator. Domeniul a fost preluat de un investitor, iar femeia îngrijeşte acum localul ridicat. Se consideră acasă, departe de lumea agitată. Iese în lume doar când vine pensia şi trebuie să-şi cumpere de-ale gurii.

Bunica Alina: ”La fabrica de conserva am lucrat 27 de ani. Și de acolo am venit cu transfer aici pe vremea tovarăşilor. Stau aici, mătur, adun frunze, greblez, toată ziua mişc”.

Singură, bunica Alina ține legătura cu lumea cu ajutorul unui radio

Pe insula din mijlocul apelor, o cămăruţă îi e casă. Un radio îi ţine de urât şi o ţine la curent cu tot ce mişcă în ţară. Bunica Alina: ”Ce să fac? N-are cine, sunt singură. Mai am nepoţi, de la fraţi. Pe altcineva nu am pe nimeni”.

Localnicii îi ştiu povestea.

În zilele în care apa e prea mare, un bac o ajută să treacă apa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Povestea bătrânei de 86 de ani care a devenit virală după ce a fost filmată traversând Mureșul pe o sârmă acționată de un scripete