Antena Meniu Search
x

Foto Prăpăd în Bistrița-Năsăud. Grinzile noului pod de pe râul Someș s-au prăbușit de la 20 de metri din cauza furtunii

România, între furtuni și caniculă. Grinzile podului aflat în construcţie peste râul Someş, la intrarea în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud, s-au prăbuşit în urma vijeliei de joi.

de Redactia Observator

la 13.07.2023, 15:58

Podul face parte din viitoarea centură ocolitoare a oraşului Beclean, menită să faciliteze traficul pe DN 17. Primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, spune că nu a fost afectată structura de rezistenţă a podului.

"Furtuna puternică, tornada care s-a format pe cursul Someşului a ridicat grinzile şi le-a răsturnat de la 20 de metri înălţime. Nu este afectată rezistenţa podului sau celelalte elemente. Grinzile acestea se vor elimina, e un accident tehnic care se poate întâmpla la o asemenea vijelie, se vor face alte grinzi, noi. Nu se vor decala termenele. (...) Nu s-a prăbuşit centura, doar grinzile", a declarat Moldovan pentru AGERPRES.

Au apărut probleme şi pe calea ferată, în localităţile Şieu-Odorhei şi Feldru din Bistrița-Năsăud

Trei trenuri au rămas blocate pe calea ferată în zona localităţii Şieu-Odorhei, după ce un copac a căzut peste firele electrice, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

"Calea ferată pe ruta Beclean pe Someş - Sărăţel, blocată de un copac căzut pe firele de înaltă tensiune, în zona localităţii Şieu-Odorhei. Se lucrează pentru degajare. Momentan sunt trei garnituri de tren blocate. Nu sunt înregistrate victime", a transmis ISU.

În localitatea Feldru, un alt tren este blocat tot din cauza unor probleme electrice. De asemenea, localităţile din zona de câmpie a judeţului şi cele de pe Valea Bârgăului au rămas fără curent electric, în urma vijeliei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Prăpăd în Bistrița-Năsăud. Grinzile noului pod de pe râul Someș s-au prăbușit de la 20 de metri din cauza furtunii